Det søger vi efter om sommeren

Det søger vi efter om sommeren

Krak har netop udsendt deres top ti over mest brugte søgeord for juni 2017. Denne liste vidner om, at vi danskere godt kan lide at gå i god mad-mode, og at opholdet i haven har en vis betydning. Nettips kigger på – og kommenterer – hitlisten.

Jordbær
Ja, vi ved det godt. Jordbær er verdens bedste stykke frugt, og det er pæredansk. Hvorfor er sæsonen så kort?

Hækklipning
Det skal gøres inden sankt Hans. Jo jo, hækken skal klippes, og det er der en masse kiropraktorer, der er glade for.

Redning

Et vigtigt emne, som man ikke skal spøge med. Tag jer i agt derude, når I bader, og husk at holde øje med børnene – også naboens!

Restaurant dansk mad
Dansk mad er i vælten. Det kan vi blandt andet takke Noma for, som har skabt hype omkring nordisk mad generelt. Personligt foretrækker jeg nye, danske kartofler om sommeren.

Brugtvognsforhandler
Nå, for pokker. Den havde jeg ikke lige set komme. Man skal virkelig være skarp og vågen, når man bevæger sig ind til en brugtvognsforhandler. Eller er jeg blot fordomsfuld lige nu?

Transportvirksomheder

Tja, der må jo være et behov for at få flyttet noget. Mon det er alle de møbler, der skal transporteres fra teenageværelserne til studie- og kollegieværelser rundt omkring?

Gulvfirmaer
Tænk at vi interesserer os for vores gulve midt om sommeren. Mon det skyldes at vi er så meget udenfor, at der er tid til at få gjort noget ved gulvet indenfor?

Shippingvirksomheder
Her er jeg noget blank, men skal der komme et skud fra hoften må det være, at der atter skal transporteres store ting og sager. Har du et bedre bud?

Seniorklubber
Landets seniorer – det vi i gamle dage kaldte pensionister – er rørige, friske og åndsfriske. Det er vigtigt at komme ud blandt andre mennesker, så Nettips hylder landets seniorklubber.

Europa

Det er så her vi er. Jeg mener nok at søgningen efter Europa er noget fjollet. Konen og jeg har for nyligt søgt efter Østrig, og jeg kender nogen, som skrev Barcelona, Kreta eller Baune. Men Europa? Langt ude i skoven.

Generelt må jeg konstatere at jeg ikke hører til gennemsnitssøgeren på Kraks søgeindeks. Skulle jeg kigge op på top ti listen, er der såmænd blot cirka 3 søgninger, som jeg selv kunne finde på at indtaste i Kraks søgefelt. Du har sikkert et helt andet tal. Slutteligt skal jeg huske tørt at konstatere, at jeg sjældent bruger Kraks søgetjeneste. Jeg er nemlig Googleman.

www.krak.dk

Læs også

1 Comments

  1. Hannah

    Meget interessant indlæg Allan. Har du en kilde på Kraks undersøgelse omkring dette? 🙂
    Fx kan man også bruge Googles eget værktøj til at se hvordan os forbrugere søger – blandt andet Google Trends måske?

    Om ikke andet kan jeg godt se logikken i nogle af de ting, vi søger på fx. jordbær, hækklipning og restauranter (Vi elsker jo god mad)

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.