Søgemaskineoptimering kan give bøde

Søgemaskineoptimering kan give bøde

Hører du til folket, som forsøger at optimere hjemmesiden så effektivt, at den dukker højere op i Googles søgeresultater? I så fald skal du være klar over, at arbejdet skal udføres på ordentlig vis, idet du ellers risikerer at få en bødestraf for arbejdet. Og hvordan hænger det så sammen?

Jo, en pressemeddelelse fra Penta Advokater fortæller at vi bruger nettet og sociale medier meget – og det er jo en nyhed, som de fleste sikkert kan nikke genkendende til. Alene den kendsgerning at du læser disse linjer understreger at Penta Advokater ved hvad det handler om.

Krænkelse af konkurrentens varemærke

Men advokaterne fortæller også at virksomhederne har travlt med at friste brugerne – altså kunderne – ind på deres hjemmesider. Derfor er der gang i søgemaskineoptimeringen samt optimering af søgeordsannoncer, men virksomhederne bør vide, at du ikke kan skalte og valte imellem søgeord. Du må nemlig ikke misbruge konkurrenters varemærker.

– Hvis du anvender en andens varemærke til søgeordsoptimering i erhvervsmæssig sammenhæng, er der i mange tilfælde tale om en krænkelse af dennes varemærkebeskyttelse. Principperne gælder også ved anden brug som eksempelvis i URL-adresser, annoncer med mere, siger advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen fra Penta Advokater.

På dansk betyder det, at du ikke må bruge konkurrenternes navne og modeller. Nettips må således ikke oprette en annonce, der baserer sig på ComputerWorld, og Adidas må ikke oprette en annonce, som baseres på Nike.

Du risikerer en bøde

Dette gælder især i Googles AdWords univers, hvor man opretter annoncer ud fra de søgeord, som mennesker indtaster i Googles søgemaskine. Men du skal også være opmærksom på at du ikke misbruger andres brands i eksempelvis TITLEs og URLs.

Hvis du alligevel gør det, risikerer du altså at modtage et bødeforlæg, fordi du krænker andres varemærkerettigheder. Dette kan medføre at du skal betale en godtgørelse og/eller erstatning for den kreative proces.

Enkle tricks til SEO

Mit råd er at du bruger SEO på ansvarlig og etisk korrekt vis. Hvis du bevidst forsøger at snyde dig til flere kunder i butikken, risikerer du at blive uvenner med Googles søgerobotter, og det skal du ikke ønske dig. At blive uvenner med en søgerobot kan medføre at du aldrig kommer ind i varmen igen.

Til dagligt arbejder jeg med søgemaskineoptimering i egen virksomhed, og det behøver altså ikke at være raketvidenskab at komme højere op i Googles søgeresultater:

  • Skriv de gode og informative tekster
  • Brug de rette overskrifter
  • Link de rette steder
  • Anvende gode fotos og eventuelt videoklip
  • Få andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside

www.penta.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.