Smartphone til seniorer

Smartphone til seniorer

Er du på jagt efter en smartphone til seniorer, har svenske Doro noget at byde ind med. De præsenterer nemlig deres seneste model 8040. Der er tale om en smartphone, hvor man forsøger at tilgodese brugervenligheden – så meget at den er ganske hjælpsom til de ældre borgere i landet.

Doro har specialkonstrueret en brugerflade, som afviger en anelse fra de smartphones som ellers er på markedet. Du finder på Doro 8040 en anderledes menustruktur, og producenten bevarer også de andre kendetegn ved deres telefoner til seniorer: høj og tydelig lyd, stor skriftstørrelse samt fysiske knapper.

Tryghedsknap på armen

Model 8040 er egentlig afløser for model Liberto 825 og model 8030, men med 8040’eren får du en smartphone, der er opgraderet på forskellige områder, blandt andet på ydelsesområdet hvor du nu får dobbelt så meget hukommelse end tidligere.

Doro har bevaret deres tryghedsknap, som er en fysisk knap brugeren kan trykke på, hvis vedkommende er utryg. Herved ringer telefonen op til et bestemt telefonnummer, for eksempel til familie eller venner i nærheden. Du kan ligeledes koble et Bluetooth armbånd til med indbygget tryghedsknap. Dermed behøver du ikke at bruge telefonen for hurtigt at komme i kontakt med vedkommende. Et tryk på knappen – så får modtageren en sms.

Doro 8040 har indbygget en hjælpetjeneste, som de kalder for My Doro Manager. Via denne kan man nemt dele og gemme billeder fra telefonen. Dette er en procedure som oftest giver mange kvaler. – Hvordan sender jeg et billede til familien? Desuden hjælper dette manager værktøj familien med at koble sig op på telefonen via fjernstyring – ganske praktisk hvis noget går galt på telefonen, og hvis hjælperen ikke lige er i nærheden.

Pris på smartphone ukendt

Af tekniske detaljer kan nævnes en IPS HD skærm på 5 tommer, Android 7.1, 16 GB lagerplads, 2 GB hukommelse, 8 megapixel kamera, kompatibel med høreapparater og indbygget alarmknap med GPS-positionering. Den nye smartphone fås i sort.

Omkring prisen forbliver du uvidende ved at læse denne omtale. Jeg har ikke kunnet skaffe en vejledende pris på denne Doro 8040 smartphone til seniorer, så mit bedste bud er at du googler apparatet og finder en god pris på internettet.

Du kan naturligvis anskaffe dig diverse ekstra ting til telefonen. Ekstra høretelefoner kunne være en mulighed, eller du kan overveje at koble denne smartphone til bilens Bluetooth teknologi, så du kan samtale håndfrit under kørsel. Doro har gjort det godt med hensyn til telefoner til ældre borgere.

www.doro.dk/doro-8040.html

Læs også

2 Comments

  1. Allan F

    Det er måske nødvendigt i nogle tilfælde, at disse “ældrevenlige” smartphones produceres dedikeret. Imidlertid har stadigt flere smartphones med sublim dækning jo mulighed for, at man kan sætte dem til “Simpel/smart visning”, som giver en meget enkel brugerflade og er ekstremt batterivenlig som kirsebærret på toppen. Kinesiske Huawei lancerede konceptet relativt tidligt, og på deres Ascend 7 bruger man bare i battery spare-funktionen. Det var en stor hjælp for min far, der jo rodede rundt i flere funktioner, end han nogensinde fik brug for. Huawei har fortsat denne funktion i deres nyeste telefoner.
    http://amg133.blogspot.dk/2015/04/bucket-tech-huawei-ascend-mate-7.html

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.