Sizzy – en browser til webnørder

Sizzy – en browser til webnørder

Til dagligt opererer jeg i min egen lille it-butik i Svendborg. Den hedder Bojsen IT, og her arbejder jeg primært med WordPress hjemmesider. WordPress er efter min mening klart det bedste system til at oprette hjemmesider i, og selv om der er mange gode alternativer (fx Drupal, Umbraco, Wix og Joomla), lander WordPress altid på førstepladsen i min virksomhed.

Det er det mest fleksible system på markedet, og der findes et hav af skabeloner og ekstra-moduler til systemet, hvilket gør WordPress til lidt af en tusindkunstner. Når man arbejder med web-udvikling, er der dog nogle praktiske foranstaltninger, man skal være forberedt på. En af de vigtigere er den måde, som hjemmesiden opfører sig på, når den lander på andre skærme og dermed andre skærmopløsninger.

Forskellige browsere

Derfor har jeg i mange år brugt forskellige browsere, når hjemmesiderne skulle efterprøves. Min standardbrowser er Google Chrome, men på det seneste er jeg begyndt at bruge Microsoft Edge og Vivaldi. To ganske gode alternativer synes jeg. Men nu har jeg fundet endnu et stærkt værktøj, som primært henvender sig til folk, der udvikler hjemmesider.

Browseren hedder Sizzy, og på deres hjemmeside skriver de det meget klart: – Hold op med at spilde din tid og sæt fart på dit arbejde. Underforstået: i stedet for at sidde med mange forskellige browsere, bør du holde dig til én: Sizzy. Så nu har jeg skaffet mig adgang til Sizzy, som absolut ser meget lovende ud. Den kan installeres på Windows, MacOS og Linux, og du kan downloade en gratis prøveversion.

Test forskellige skærmopløsninger

Kort fortalt virker Sizzy på den måde, at du indtaster en webadresse i adressefeltet (som du plejer i almindelige browsere), men forskellen er at Sizzy straks serverer resultatet: hvordan ser den pågældende hjemmeside ud i forskellige skærmopløsninger. Som eksempel har jeg i øjeblikket indstillet Sizzy til at vise mig versionen af en hjemmeside i følgende opløsninger:

  • iPhone 11 Pro
  • Pixel 3XL
  • iPad Pro 11
  • Nexus 7
  • Macbook Air (1440×900 pixels)
  • Desktop (1920×1080 pixels)
  • Pixel 4XL

Det er altså mit valg, men man kan snildt skifte en opløsning ud til fordel for en anden. Det er nemt, fordi man blot trækker en ønsket indstilling ind på en slags skrivebord, hvorefter man nu kan se en hjemmeside i netop den opløsning. Jeg valgte eksempelvis at trække en iMac Retina 27 tommer ind i Sizzy, og nu kan jeg se hvordan hjemmesider ser ud i netop denne opløsning (på 2560×1440 pixels). Det er altså ret smart, hvis ikke genialt.

Smart screenshot feature

Hvis du har brug for at sende et screenshot af sted til en kunde, som måske undrer sig over hjemmesidens opbygning med hensyn til opløsning, kan du nemt tage et screenshot af hjemmesiden, som den for eksempel ser ud på en iPhone, en iPad eller på en Windows maskine. Hvis kunden efterlyser hvordan hjemmesiden ser ud i forskellige opløsninger, kan du tage et samlet screenshot, så man derved får et forkromet overblik.

Når man sidder og nørder med webdesign, er det ofte en fordel, hvis man har mulighed for at gå ind bagved og tjekke efter i koderne. I Google Chrome kan du for eksempel højreklikke et ”tomt” sted og vælge Undersøg. Det samme kan du gøre i Sizzy, og du kan gøre det i alle browservinduer.

En ret lækker feature er i øvrigt at dine screenshots kan snuppes inklusiv telefon eller skærm. Det betyder at du kan tage et screenshot af en hjemmeside, hvor man eksempelvis får indtrykket af at man står med en iPhone i hånden. Sizzy tilbyder også andre spændende muligheder, blandt andet at skifte din mus’ cursor til en trykfølsom ditto, så det næsten er som om, at du står med telefonen i hånden. Du kan også afprøve forskellige Google Fonts på en hjemmeside. Det er altid rart at teste om en bestemt font nu også ser pæn ud på en bestemt skærm.

Rimelig pris – afprøv gratis

Desuden kan du indstille netværket for hjemmesiden. Forestil dig at hjemmesidens elementer kun virker hvis der er netværk. Herved kan du nemt teste hvordan hjemmesiden ser ud, hvis der IKKE er netværk. I det hele taget indeholder Sizzy mange spændende muligheder for webudviklere, og du kan sågar gemme dine favoritindstillinger.

Du kan downloade en testversion af Sizzy, som holder i 14 dage. Herefter skal du op med pengepungen, hvis du ønsker at fortsætte. 5 dollars om måneden, hvis du blot har brug for en version til ét apparat. Hvis du bruger flere computere og har brug for Sizzy på disse, er der pristabeller hertil.

Pris: fra 5 dollars om måneden

https://sizzy.co/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.