Sådan snyder du myldretrafikken

Sådan snyder du myldretrafikken

Kødannelser og opstopperi. Sådan er tilværelse for mange danskere, når de dagligt pendler til og fra arbejde. Det sker jo typisk på nogle bestemte tidspunkter af dagen, og trafikken deles med andre ligesindede trafikanter, som bander lige så højt over køen, som du gør. Måske.

TomTom har netop kylet en undersøgelse ud på gaden, hvor det anslås at bilisterne i de større danske byer bruger hen imod 46 procent ekstra tid på landevejene, når de er på farten i myldretiden. 46 procent!

Det er især danskere i byerne København, Aarhus og Odense, som er udsat for ekstra tid på vejen. Undersøgelsen fortæller eksempelvis at københavnerne – de stakler –  snit bruger 25 minutter om dagen på at holde i kø. På årsbasis løber det op i 96 timer, hvilket altså kan karakteriseres som spildtid af værste skuffe.

I Aarhus falder tiden på vejene, men den er i en mindre stigning i Odense. Løsningen på at minimere ventetiden på vejen er at vi ændrer på vores kørevaner og rejseplaner. Ved at ændre bare en lille smule, kan rejsetiden forbedres med op til 30 procent. TomTom giver 5 gode råd til de rejselystne bilister.

5 gode råd fra TomTom

  1. Brug en dynamisk, real-time-navigation. TomTom har gode GPS-apparater, som via real time rapporter kan guide dig uden om trafikpropper, kødannelser, ulykker med videre.
  1. Brug den rute som GPS’en anbefaler. Måske kender du ikke ruten, men det er jo ikke ensbetydende med at den ikke er bedre end den vej, du plejer at køre.
  1. Tjek vejsituationen, inden du kører af sted. Brug trafikinfo på nettet, så du har en fornemmelse for hvordan status er på motorvejen.
  1. Kan du køre på et andet tidspunkt? 15 minutter før? 30 minutter senere? Hvis alt går op i en højere enhed, kan du somme tider spare tid ved at køre senere!
  1. Er du sikker på at bilen er det bedste transportmiddel? Kan toget hjælpe dig? Er cyklen en mulighed? Kunne du se dig selv gå på arbejde?

Vidste du at den ekstra rejsetid i en by som Moskva udgør 44 procent? I London er amme ekstra tid 38 procent. Hvis du tager til Mexico City er procenttallet 59!

Du kan hente mange flere interessante informationer på TomToms hjemmeside, hvor du eksempelvis kan se et live kort med oplysninger om trafikken her, der og mange steder.

www.tomtom.com/da_dk/trafficindex

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.