Ryd op i din Gmail

Ryd op i din Gmail

Gmail er efter min mening det bedste webmail system til dags dato. Jeg er klar over at mange af læserne herinde hælder mest til Microsoft-mail i form af MSN, Hotmail eller Outlook, men min kærlighed til et velfungerende webmailsystem skeler til Gmail.

Siden Google i 2004 løftede sløret for deres webmail, hvor de via et smart mediestunt kun uddelte systemet til heldige asener, er det blevet en gigantisk succes for Google. Via gratis Gmail har du rigeligt plads til dine e-mails, og Google har tiltusket sig adgang til indholdet i dine mails. Netop denne ”læsen med” er Google blevet kritiseret for.

Robotter scanner dine mails og ud fra indholdet serverer Google altså reklamer i større eller mindre omfang. Jeg har lige tjekket min Gmail, og der dukker ingen sponsorerede annoncer op. Så måske er ideen med annoncer i Gmail droppet? Nå, under alle omstændigheder er jeg vældig godt tilfreds med Gmail.

Gmail spiller suverænt sammen med min Android smartphone, og jeg har stor glæde af at koble min kalender, email, kontakter mv. sammen i én pærevælling og dermed have nogenlunde kontrol med vigtige dele i mit virke som webfirma-ejer i Svendborg.

Sådan rydder du op i Gmail

Som udgangspunkt får du rigeligt plads til dine e-mails, når du opretter en Gmail. 15 GB plads burde række for en stund, og Googles mantra er netop at du ikke længere behøver at slette mails i dit liv. Google introducerede Arkiv-knappen med Gmail, og tankegangen er enkel:

Det skal være slut med at slette mails. I stedet kan du sortere og lægge dem til side. Så kan du altid finde dem igen, hvis du skulle få brug for det. Arkiv-knappen er den knap med en lille sort pil, der peger nedad.

Skulle du få brug for at frigøre plads i Gmail, kan det være en ide at finde mails, hvor der er vedhæftede filer. Det er jo oftest de vedhæftede filer, der fylder på lageret. Og det er nemt at finde disse mails. Du bruger såmænd blot søgefunktionen i Gmail:

  1. Klik på den lille grå pil til højre for søgefeltet i Gmail
  2. Sæt et flueben ud for Indeholder vedhæftede filer
  3. Ud for Størrelse vælger du fx at skrive større end 5 MB
  4. Og så klikker du på den blå Lup-knap

På nul komma 5 får du et overblik over de mails i din Gmail, som har vedhæftede filer, der fylder mere end 5 MB. Nu kan du så vurdere om nogle af disse mails er overflødige. Er de det, sætter du et flueben ud for disse mails og klikker på Papirkurv-knappen. Dermed har du fået ryddet op i Gmail og frigjort plads.

Husk at du snildt kan tilkøbe mere plads hos Google. Du får 80 GB plads for 20 dollars om året. Eller 100 GB for 2 dollars om måneden. 1 TB koster 10 dollars om måneden.

www.gmail.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.