Robotstøvsuger i hjemmet

Robotstøvsuger i hjemmet

Så er der verdenspremiere på Nettips: for første gang nogensinde skal en lille robotstøvsuger opnå omtale her på kanalen. Umiddelbart har det jo intet med tips til nettet at gøre, men teknologien lever i bedste velgående, og det er på tide at vi her på Nettips anerkender at den for alvor er ved at vinde indpas i vores hjem.

Robotstøvsugeren er ikke ny. Det ved jeg godt. Den har været på markedet nogle år nu. Ifølge Wikipedia siden 2001, hvor den første kommercielle robotstøvsuger ramte de danske hjem med automatik og imponerede blikke fra hr og fru Jensen. Siden blev de indført i mange senior-boliger, så hjemmehjælpen – det man i dag kalder sosu assistenten – kunne slippe for at finde den gamle Nilfisk frem. Så sparer sosu assistenten tid og kan man dermed nå mange flere borgere på en time. Slip stressen fri …

Styr robotstøvsugeren via din smartphone

Nå, tilbage til robotstøvsugeren. Vi fik en pressemeddelelse, som kunne fortælle, at Ecovacs Robotics er klar med et nyt, lille vidunder. De præsenterer således en robotstøvsuger med ” high-tech funktionaliteter til den lille pengepung2. Vidunderet hedder DEEBOT 900, og den er altså udstyret med den nyeste teknologi inden for dette alvorlige felt.

En avanceret laserteknologi gør, at den lille runde robot scanner alt hvad der er i omkredsen, og herefter kommer din smartphone ind i billedet: et virtuelt kort skabes, som lægges ind på telefonen. Ecovacs Robotics skriver at nu bliver alt super effektivt, og rummene i hjemmet støvsuges særdeles grundigt. Ingen nullermænd i hjørnerne.

Klatrer over dørtrin

Et klik på en knap og robotstøvsugeren er i gang. Når DEEBOT 900 fra Ecovacs Robotics har scannet dit hjem første gang, har den så imponerende en hukommelse, at den husker det fremover. Du kan så via kortet på din smartphone bestemme, hvor den lille fikse anordning skal gå i gang. Du kan sågar bestemme, hvornår på døgnet den skal bestille noget.

Teknologien i robotstøvsugeren gør også at den hurtigt opsnapper ændringer. Har du for eksempel købt et flygel eller flyttet rundt på en sofa, registrerer den lille robotstøvsuger ændringerne og tager højde for dette fremadrettet. Smart, ikke sandt.

På den kedelige front kan nævnes at robotten sælges med 2 mundstykker, så du både kan støvsuge rå gulve og langhårede gulvtæpper. Hvis du bor i et hjem med mange dørtrin, kan du roligt købe DEEBOT 900 fra Ecovacs Robotics. Den klatrer simpelt hen over dørtrin og fede tæpper på op til 1,8 cm i højden.

Prisen for dette lille vidunder er knapt 3.800 kroner.

Mere info: DEEBOT 900

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.