Rens din Mac computer

Rens din Mac computer

Når det handler om at rense computeren, har jeg i mange herrens år brugt den gode og gratis CCleaner. CCleaner har lige netop opfyldt mange af de behov, som jeg har, når det handler om at få ryddet op på computeren. Det er nemlig ingen hemmelighed, at brugen af computeren på sigt medfører en masse junk.

Og når jeg skriver junk mener jeg overflødige filer og mapper, som du lige så godt kan slette. CCleaner kan downloades til både Windows og Mac, og nu er der et – for mig – nyt produkt på gaden, der kan hjælpe folk med Mac computere. Dette program hedder CleanMyMac 3.

Mange områder granskes efter

Prisen ligger på 40 euro, hvilket svarer til cirka 300 danske kroner. For de penge får du et stykke rense software til din Mac computer, hvor der granskes i de filer og mapper, som du uden problemer kan fjerne fra systemet.

Et overblik over CleanMyMac 3 røber forskellige funktioner, som du kan have stor glæde og nytte af. Kort fortalt kan CleanMyMac 3 hjælpe dig med at undersøge følgende områder på din harddisk:

 • System Junk
 • Foto Junk
 • Vedhæftede filer i postprogrammet
 • iTunes Junk
 • Papirkurven
 • Store og gamle filer

Pas på inden du sletter

Nu vil den vågne læser jo sikkert opponere: det er jo ikke givet at blot fordi man har store filer liggende, at de skal slettes. Derfor er det en vældig god ide at tjekke efter, hvilke filer og mapper CleanMyMac 3 agter at slette fra din Mac computer. I min situation ville CleanMyMac 3 slette mine feriebilleder fra Frankrig, fordi billederne ikke havde været åbnet i et halvt års tid.

Heldigvis fik jeg afværget denne sletning, så det er vigtigt at du hele tiden undersøger, hvilke filer og mapper, der er lagt i kakkelovnen, inden der tændes op for den store fyrbøder.

En anden nyttig funktion i CleanMyMac 3 er Uninstalleren. Her kan du på nem vis afinstallere de programmer/applikationer som du har liggende på computeren. I Windows gøres dette typisk via Tilføj/fjern programmer i Kontrolpanelet. På en Mac gøres det på en anden måde. Med CleanMyMac 3 er det ganske nemt.

Få styr på privatlivet

Maintenance er en tredje funktion, som optimerer din computers ydeevne. Her kan Maintenance analysere og optimere computeren. Du kan for eksempel optimere Mac computerens søgefunktion.

Privacy er en funktion, som kan hjælpe dig med at sløre de spor, som du måtte have lagt på computeren. Her er det typisk den såkaldte cache fra dine browsere, der renses. Det er for eksempel besøgte hjemmesider, indtastede passwords, cookies og downloads du kan få slettet på nem vis.

Hvis du vil slette en fil totalt

I området Extensions analyserer CleanMyMac 3 de extensions, som du har installeret i forskellige programmer. Dette gælder blandt andet extensions og plugins i Firefox og Google Chrome, men det kan også være ordbøger, Flash og Java der kan fjernes nemt og smart.

Endelig skal Shredder nævnes. Shredder er en funktion, der hjælper dig med at slette filer og mapper på grundig vis. Selv om du sletter en fil og efterfølgende tømmer Papirkurven, kan filen stadig genskabes. Hvis filen har været igennem Shredder, skal der mere end en vågen CIA medarbejder til at genskabe filen.

CleanMyMac 3 er et fint kontrolpanel, som i fremtiden hjælper mig med at få ryddet op på harddisken med jævne mellemrum. Det er dog vigtigt at pointere at du skal være vågen, inden du beder CleanMyMac 3 om at slette løs på harddisken. Det er nemlig mere end ærgerligt at opdage at vigtige filer pludselig mangler på grund af CleanMyMac 3s effektivitet.

www.macpaw.com/cleanmymac

Læs også

1 Comments

 1. Allan F

  Ja, det er også for MacBook brugere højaktuelt med et godt og pålideligt renseprogram; efter CCleaner er blevet “opgraderet” med adware. CleanMyMac 3 er et rigtig godt program, som ikke efterlader meget til CCleaner, men som det anføres i artiklen, bør man være forsigtig med, hvad man sletter.

  Skal man endelig give en velberettiget kritik, da kunne jeg ønske mig, at der var lidt flere muligheder for at sætte det efter brugeren’s ønske og behov. Det er jo ærgerligt, hvis man går hen og fjerner minder af uerstattelig art, fordi CleanMyMac 3 “ganske fikst” regner de filer for overflødige.

  Jeg har kørt med både CCleaner, AVG PC TuneUp og CleanMyMac 3 side om side. AVG PC TuneUp måtte vige pladsen, og CCleaner er på nippet til at blive fjernet pga ovennævnte adware tiltag.

  Således er der en grund til, at jeg reagerer på en “gammel” forsideartikel. Tak for anbefalingen til en god cleaner til min nye MacBook. Det vil blive vel modtaget med flere gode tips og trick, da jeg er overbevist om, at flere og flere vil begynde at bruge andre styresystemer end Windows, efter Microsoft er begyndt at lagre brugerne’s data på deres egen server. Det samme gælder for de andre store spillere på nettet, så nu føler jeg en større tryghed ved at tilgå nettet med en MacBook end med en Windows styret computerhttps:
  http://www.tilogaard.dk/html/privatliv-_internet_og_big_data.html

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.