Prissammenligninger af mobilabonnement og bredbånd

Prissammenligninger af mobilabonnement og bredbånd

Den danske befolkning er nogle af dem i verden, der bruger absolut mest tid på telefonen – men det er heller ikke gratis. Det er særligt når vi hører musik, ser videoer osv. Vores GB hurtigt løber op. Danskerne mangler en helt basal viden på området og flere ved ikke hvad de betaler for eller hvilke ydelser de har til rådighed igennem deres abonnementer – dette gælder særligt mobil og bredbåndstjenester.

Prissammenligninger af varer og ydelser på nettet

Der dukker flere og flere sites op på nettet, hvor det er muligt som forbruger, at se en sammenligning af diverse produkter eller ydelser fra forskellige udbydere og mærker. Nogle af siderne kender vi bedst, som et site, hvor man kan skrive konstruktiv feedback eller give stjerner, som forbruger. Men der findes også de eksterne sider, hvor man som forbruger kan se en prissammenligning af alt mellem himmel og jord. Nogle sider er meget produktspecifikke, andre er meget brede og indeholder flere tematiske guides.

De fleste siders ambition er at skabe en fantastisk tjeneste for danske forbrugere.

I Danmark er forbrugerne ikke særlig kildekritiske og man kan derfor hurtigt falde i en fælde – Man sparer måske lang fra de penge man troede. Det er her vigtigt man kigger på troværdigheden af de forskellige kilder. Det er nemlig ikke alle der leder en trygt igennem forbrugerjunglen af butikker og produkter på nettet.

Hvilket abonnement har du?

Et af de områder, hvor danskerne, med blot en smule research, kan gøre dem selv en kæmpe tjeneste økonomisk, er mobilabonnementer. Danskerne er blandt de mobilbrugere i verden, der har det største dataforbrug på mobiltelefon, men en stor del af os ved ikke, ret meget yderligere om vores eget abonnement – hvad og hvor meget vi i realiteten betaler for.

Hele 23 procent af danskerne ved ikke hvilket mobilabonnement de har. Man har en tendens til bare at vælge det første og bedste, uden at tænke videre over, hvordan udvikling og tid kommer til at påvirke mobilregningen. Grunden til den høje procentdel af danskerne, der ikke kender til deres eget abonnement og dets begrænsninger, kan simpelthen bare ikke overskue udbyderjunglen og indfinder sig derfor med deres nuværende udbyder, uanset pris og kvalitet.

Det skaber stor frustration hos sider, som beskæftiger sig specifikt på områderne. Besøg Telepristjek.dk for at finde en detaljeret oversigt over forskellige prissammenligninger af abonnementer på mobil og bredbånd.

Mobil- og bredbåndsabonnementer Tips

Den aller billigste bredbånd indeholder ikke mange GB data – Til gengæld er prisen også lav. Her får man typisk 2-3 GB data om måneden, hvilket ikke er meget, da den gennemsnitlige dansker bruger 5-6 GB om måneden. Det betyder, at man ikke kan streame løs af video og musik. Denne type mobile bredbåndsløsninger er først og fremmest til at få dækket basale internetbehov i sommerhuset, på båden, på campingturen eller andre lignende steder.

Mange går efter de billigste abonnementer, når de skal vælge. Mest mulig tale og data til pengene. Det kan dog svare sig at betale ekstra for et mobilabonnement med tjenester inkluderet. Flere af de danske teleselskaber tilbyder underholdningstjenester i deres mobilabonnementer. Vi tipper her til de bedste på de tre netværk hos TDC, 3 og Telia.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.