Podcast om spiseforstyrrelser

Podcast om spiseforstyrrelser

Podcast er vor tids båndoptager, hvor du måske i gamle dage optog en udsendelse fra radioen. Det kunne for eksempel være at du var helt vild med Giro 413 eller Top 20. Derfor satte du straks spolebåndoptageren´til, når programmet drønede igennem æteren. I dag er det podcast, der er det helt store.

En podcast er sådan en tjeneste, hvor man udgiver lyd- eller videofiler på nettet. De fleste medier med respekt for sig selv tilbyder podcast (dog ikke Nettips), og du kan således abonnere på gratis podcast samt podcasts, der koster et beløb. Nu dukker en ny podcast op på det danske marked. Denne podcast fokuserer på spiseforstyrrelser.

Det viser sig nemlig at omkring 75.000 danskere lider af en eller anden form for spiseforstyrrelse. Det viser en opgørelse fra Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. Denne podcast udkommer hver onsdag i 7 afsnit på Heartbeats.dk og andre podcasttjenester.

Bulimi, anoreksi og BED

Og spiseforstyrrelser dækker over lidelser som bulimi, anoreksi og BED (Binge Eating Disorder). To værter vil tage os gennem denne verden via interviews og snakke med behandlere, pårørende, andre spiseforstyrrede og forskere. Her vil de bringe temaer som fordomme, relationer og identitet på banen, og målgruppen for podcasten er dem, der selv er syge eller har været det, men også pårørende til spiseforstyrrede og de folk, der arbejder med unge eller af andre årsager ønsker at orientere sig om emnet.

Navnet for podcasten er ”Skinny Bitch”, fordi skinny bitch tilsyneladende er et kropsideal, en arketype og en drink, som man bestiller, hvis man vil spare kalorier i nattelivet. Alt foregår via et samarbejde med Headspace, som tilbyder anonym rådgivning til børn og unge i alderen 12-25 år.

Sådanne initiativer hilses velkommen her på Nettips.dk, og selv om jeg ikke er den helt store podcaster, skal jeg alligevel gøre god reklame for Skinny Bitch. Mange børn og unge lider under spiseforstyrrelser, og her er god information og oplysning altid på sin plads. Så hvis du er i berøring med børn eller unge med spiseforstyrrelser, er denne podcast værd at tjekke ud.

Lyt til Skinny Bitch

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.