PDF behøver ikke at være besværligt

PDF behøver ikke at være besværligt

PDF er blevet det helt store filformat i og med at internettet tilsyneladende er kommet for at blive. Det er i al fald PDF man ofte støder ind i, hvis man skal downloade et dokument fra en hjemmeside eller fra en virksomheds intranet. PDF står for Portable File Document, og det er vel egentlig et meget rammende navn til den slags dokumenter.

For år tilbage var det lidt af en prøvelse at skabe sådanne PDF-filer. Man skulle downloade og installere et PDF program for at skabe en PDF fil, men i dag klarer de fleste programmer sagen. Hvis du eksempelvis har skrevet en jobansøgning i Word, kan du med få klik konvertere ansøgningen til en PDF-fil, som du så kan sende til den heldige virksomhed, der venter på din ansøgning.

Eller hvis du er ved at færdiggøre regnskabet til årets generalforsamling. Det er ikke alle, der er fortrolige med Excel, så hvorfor ikke konvertere regnskabet til et PDF dokument? Så kan folk slappe lidt af, og de kan desuden ikke ændre på tallene i eget regi.

Redigering i en PDF fil

Dette er straks anderledes, hvis du ønsker at redigere et eksisterende dokument i PDF format. Adobe har naturligvis et program, der kan hjælpe dig med denne finesse, og det er da også en glimrende løsning, idet det er Adobe, som næsten er blevet ensbetydende med PDF. Heldigvis er der alternativer. Et af disse alternativer hedder Able2Extract.

Det er ganske vist ikke et gratis program. Able2Extract Professional 12 koster tæt på 150 dollars, og for de penge (cirka 900 kroner) får du et stykke software der hjælper dig med at konvertere de populære PDF filer. Du kan naturligvis mange flere ting med Able2Extract. Lad os se på nogle af disse.

Smarte formularer: du kan for eksempel oprette en formular og lægge denne på hjemmesiden. Folk kan nu direkte i browseren udfylde formularen. Dermed slipper de for at skulle udskrive, udfylde, scanne og returnere formularen. Det er da smart.

Blanke sider og vandmærker

Du kan også indsætte blanke sider i et PDF dokument. Forestil dig at du har downloadet 12 sider, og at du efterfølgende finder ud af, at der skal føjes noget tekst ind imellem side 7 og 8. Her kan du nemt indsætte en eller flere sider og ordne det der skal ordnes.

Vandmærker kan også være ganske nyttige elementer at indsætte i et dokument. Det kan være virksomhedens logo, der placeres gode steder i dokumentet, så ingen kan tyvstjæle dine digre værker. Du kan desuden lægge et password på dine filer, så hvis folk ikke kender dette password, kan de ikke åbne din PDF fil.

Able2Extract kan downloades til Windows, Mac og Linux og fylder 200-300 MB. Du kan prøve Able2Extract gratis i en uge, inden du beslutter dig for at købe programmet.

www.investintech.com

Læs også

1 Comments

  1. Rasmus

    Virkelig godt tip med Able2Extract der giver mulighed for at redigere i PDF-filer!
    Det er virkelig smart og man slipper dermed for konstant at exportere fra eksempelvis Excel/Word til Adobe hver gang der ændres i fx et katalog.

    Tak for tippet

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.