Oversættelse af skilte med dit kamera

Oversættelse af skilte med dit kamera

De fleste af os render rundt med en smartphone i lommen. På sådan en fætter har man typisk en række forskellige apps installeret, og den ene app kan noget, som den anden ikke magter. På min Sony smartphone har jeg en række forskellige apps. Blandt andet Google Translate.

Det er en lille fiks app, der hjælper mig med at oversætte ord og sætninger fra ét sprog til et andet. Det er for eksempel rart at vide, hvad man vælger på et menukort, hvis man sidder på en ungarsk restaurant. Jeg forstår nemlig ikke ungarsk, så her hjælper Fætter Google mig med at oversætte diverse ord.

Kameraet i din smartphone

Næste skridt i de smarte oversættelser handler om at du nu kan tage et billede med kameraet i din smartphone. Eller rettere: det har du jo kunnet hele tiden, men det nye er, at Google Translate appen nu kan afkode bogstaverne på skiltene og herefter oversætte til det sprog du foretrækker.

Det kan være ekstremt praktisk. Forestil dig for eksempel at du står på en portugisisk parkeringsplads, og så ser du at der står noget med småt. Betyder det at du må holde der gratis, eller betyder det at din bil slæbes væk efter 10 minutter? Det kan du nu finde ud af på følgende måde:

  1. Du åbner appen Google Oversæt
  2. Du trykker på knappen Kamera
  3. Du tager et billede af skiltet
  4. Med fingeren markerer du den tekst, du ønsker oversat
  5. Google kommer med et forslag til oversættelse.

88 forskellige sprog

Det er da ret smart. Appen skulle også være i stand til at oversætte skilte i real time, som jeg ikke lige ved hvordan det skal oversættes. På dansk mener jeg såmænd at hvis du holder kameraet op mod et udenlandsk skilt, kan Google oversætte skiltets ordlyd uden at du behøver at knipse et foto.

Jeg tænker at dette må være et glimrende ferietip her midt i juli, hvor vi valfarter rundt i det meste af verden. Appen kan selv regne ud hvilket sprog skiltet er skrevet på, og herefter oversættes til det sprog du foretrækker. I gamle dage kunne Google Translate kun magte fra engelsk til andre sprog, men viften er nu udvidet betragteligt.

Derfor er der nu mulighed for at få hjælp til mystiske sprogligheder på 88 forskellige sprog, og du kan også oversætte fra for eksempel kinesisk til fransk und so weiter. Bag denne fantastiske underfundighed gemmer sig en teknologi, der hedder Neural Machine Translation. Verden er da fantastisk. Right?

https://translate.google.com/intl/en/about/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.