Optag DRs programmer på nettet

Optag DRs programmer på nettet

I herrens mange år har pirateri været udbredt på nettet, men efterhånden er emnet faset (feset?) en smule ud, fordi vi har vænnet os til diverse streaming tjenester. Vi gider ikke råkopier af musik i MP3-format. Vi anvender Spotify.

Vi orker ikke at hente tunge film via diverse fildelingstjenester. Vi spenderer tiden med Netflix. Vi skrotter video- og dvd-optageren til fordel for DRs glimrende online streaming tjeneste, hvor du kan se eller gense tidligere bragte programmer.

TV4ever optager online

Alt sammen meget smart, og her i huset er vi glade for DRs gode tilbud. Og så faldt jeg over en artikel hos danske Oqipo, som vist nok udtales Okipo. Her er 3 nørder i fuld gang med at more sig med diverse tekniske genialiteter. De 3 herrer er Steven Snedker, Martin Larsen og Martin Jørgensen.

Den artikel jeg faldt over, handler om TV4ever, som er en app til Google Chrome. Med TV4ever installeret i din Chrome browser får du pludselig mulighed for at se og optage programmer fra DRs hjemmeside.

Sådan gør du:

Og det er faktisk ret nemt og let. I denne artikel forklares det på snedig vis, hvordan du gør, men du får lige en ultrakort version her:

  1. Start din Chrome browser
  2. Installer TV4ever appen via dette link
  3. Tryk nu på Apps-knappen øverst til venstre
  4. Klik på TV4ever
  5. Vælg en tv-udsendelse du ønsker at optage
  6. Tryk på knappen ”Optag udsendelse”(oppe til venstre)
  7. Angiv hvor du vil gemme optagelsen
  8. Vupti

Når du så en skønne dag ønsker at se din gemte optagelse,. Dobbeltklikker du på filen, som du jo gemte for et øjeblik siden. Skulle din computer mangle et program til at afspille den gemte fil med, er VLC et godt, gratis stykke software at tage i brug.

Ud over at optage programmer fra DR, er der også godbidder fra svensk tv i farvandet, og ifølge Oqipo skulle der være flere kanaler på vej. Bemærk at sådanne optagelser godt kan fylde en del på din harddisk. 2 minutters optagelse på min MacBook fylder lidt over 40 MB.

Læs den glimrende guide hos Internetforbrugeren.dk

Læs også

1 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.