OL i Rio – olske fredagslinks

OL i Rio – olske fredagslinks

Nå for pokker da – er det virkelig nu at OL i RIO snart starter? Jamen, så skal Nettips da ikke ligge på den lade side og ikke gøre noget som helst. Vi iler med at bringe lidt god baggrundsviden om byen i Brasilien i stedet for vores ellers så traditionelle fredagslinks, og vi håber ad den vej at inspirere dig til at komme lidt op af lænestolen og betragte godbidderne.

Lad os starte med Google Arts and Culture. Google er jo fænomenale til at skabe nogle vitaminbomber i forhold til nyttig viden, og de er dæleme dygtige til at præsentere det visuelt flot. Prøv at kaste et blik på denne showcase. Overskriften er Rio de Janeiro, og på siden får du en oversigt over kulturelle skatte i Rio.

Jesus kigger ud over Rio

Er du for eksempel til kunstudstillinger, præsenteres en række udstillinger. Du kan sågar kaste dig ud i en online udstilling, hvor byens monument – Christ the Redeemer (Jesusfiguren der stråler ud over byen) – bliver belyst i alle vinkler og kanter. Det tog 5 år at færdiggøre det praktiske arbejde i at få statuen op at stå rette sted og blev afsluttet i 1931. I det hele taget skal du besøge de virtuelle kunstudstillinger via linket ovenfor, hvor du kommer vidt omkring i Rios kunsttiltag.

Google præsenterer også deres Virtual tour, hvor du på bedste 3D 360 graders maner kan komme lidt rundt forskellige steder og se det hele, som var du der. Prøv for eksempel at træde ind i det smukke teater, Municipal Theatre of Rio de Janeiro. Bevæg dig ud i gangene og kom bag scenetæppet.

Du må heller ikke snyde dig selv for at komme op til Jesus-momumentet. Du vil opleve en smuk udsigt ud over byen, og du vil muligvis straks få lyst til at købe en bitte byggegrund ved havet og banke en lille penthouselejlighed op dér.

Copacabana – sand og vand

Og endelig skal du ikke snyde dig selv for Copacabana – verdens måske mest berømte strand. Bevæg dig op langs stranden og se mere eller mindre veltrimmede strandgæster, som boltrer sig i vand og sand. Tag turen op til strandbaren, hvor du lige kan købe dig et glas virtuelt friskpresset juice.

Ud over kunst og ture kan du vælge at betragte over 3.600 forskellige ting, som fortjener opmærksomhed. Få et historisk indblik i byens opbygning, se en spændende reportage om samba, svæv op og se Jesus-figuren fra oven eller brug nogle minutter/timer på videosektionen.

www.google.com/culturalinstitute/beta/project/rio-de-janeiro

Ps. Den officielle hjemmeside for OL hedder www.rio2016.com. Her kan du prøve at købe en billet til åbningsceremonien. Nu havde jeg desværre ikke tid (!) til at afprøve billetsystemet, men du kan få sådan en billet til 200 – 4.600 brasilianske dollars. Det svarer til 400 – 9.500 for en enkelt billet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.