Nyt dansk kompaktanlæg

Nyt dansk kompaktanlæg

Nettips er normalerweize ikke et websted, der omtaler lyd-medier, men da vi modtog en pressemeddelelse om et nyt dansk kompaktanlæg, fandt vi alligevel plads til historien. Anlægget har en del at gøre med internet og Bluetooth, så vores alibi er sådan nogenlunde i orden.

Det er det danske brand Tangent, der er ude med det nye kompaktanlæg, om med det menes et anlæg, som har en række smarte finesser indbygget i ét og samme apparat. Kompaktanlægget hedder Tangent Elio, og firmaet bag fastslår at det med garanti vil være et anlæg, som vil begejstre musikelskere som undertegnede.

Fyldig bas?

Kompaktanlægget er på 2 x 20 watt, hvilket jo ikke er alverden. Alligevel postuleres i pressemeddelelsen, at der er en god og fyldig bas samt et flot stereobillede, når man lytter til musik på anlægget. Bagpå har Tangent lagt et par basporte, så bassen skulle få lidt ekstra at gøre godt med. Der er endvidere indtænkt loudness, så anlægget lige kan få en spand kul, hvis det trænger til et boost.

Da der er tale om et kompaktanlæg, er der en række finesser indbygget i apparaturet. Du får således Bluetooth streaming, så du kan koble din tablet eller smartphone til anlægget. Du får en radiotuner, der byder ind med FM, DAB, DAB+ og internetradio. Du får Spotify Connect, så du kan koble din Spotify-konto til anlægget. Du får også en CD-afspiller. Og så kan du koble andre eksterne enheder til via aux eller USB indgange.

Mono og stereo

På fronten ser du et farvedisplay, der gør det nemt at betjene anlægget. Det kan du også gøre med den medfølgende fjernbetjening, og har du ønsker om at bruge din smartphone til det pjat, installerer du blot en særlig app. Så kan du betjene anlægget med din telefon.

Tangent Elio fås i 2 udgaver: en mono og en stereo. Personligt er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg klart vil foretrække stereo-udgaven. Bedre lyd og mulighed for at stikke en CD i drevet. Det får du nemlig ikke i mono-versionen. Priserne for de to udgaver lyder på 2699 for stereo-udgaven, mens mono-udgaven kan fås til 1499 kroner.

www.tangent.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.