Nye mikrofoner til computer og iPad

Nye mikrofoner til computer og iPad

For ganske almindelige mennesker som du og jeg (!), er det måske knapt så tit at vi har behov for at foretage en lydoptagelse af snak, tale, råben eller musik. Og dog. Mange af os kender klart til den fornemmelse det er at tage til en rockkoncert og så forsøge at få et godt og solidt lydbillede med hjem i inderlommen.

Desværre går det ofte mere galt end godt. Lyden, som telefonen opfanger, er oftest i så dårlig forfatning, at man næsten ikke kan høre om det er Rasmus Seebach eller Leonard Cohen, som synger i baggrunden.

Yeti USB mikrofon

Hvis man vil noget seriøst med lydoptagelser, kommer vi ikke uden om, at der skal en ordentlig mikrofon til. Blue Microphones, der producerer nogle af verdens bedst-sælgende USB-mikrofoner, lancerer nu to spritnye udgaver af deres mikrofoner i Norden. En af disse hedder Yeti, og straks falder tanken måske hen på en Skoda-model eller den afskyelige snemand.

Yeti er navnet på en imponerende god USB mikrofon, som er i stand til at optage lyd og gengive denne i naturtro udgave. Med sådan en mikrofon har du pludselig mulighed for at optage lydkulisser, hvor resultatet er meget tæt på virkeligheden. Lad det være sagt med det samme at du ikke skal købe Yeti hvis du går professionelt i studiet, men hvis du er videoblogger, får du en mikrofon i absolut topklasse.

Yeti er samtidig pakket ind i et frækt design, som selv min elskelige hustru, som er aldeles ligeglad med den slags, godt kunne lide. – Det ligner jo en lille mand, var kommentaren vost nok, da vi pakkede Yeti ud. Yeti bruger Blues egne kondensatorkapsler for at kunne levere lydoptagelse i højeste kvalitet og har et stort udvalg af muligheder for anvendelse.

Optagelser af enkeltstemmer og flerstemmer

Du kan således have stor glæde og gavn, hvis du for eksempel skal optage debatter fra et bestyrelsesmøde, eller hvis du skal interviewe en person. Du kan også sagtens optage lyd fra forummer med flere mennesker til stede eller stereo for den sags skyld, hvor optagelsen snildt magter at skelne mellem højre og venstre i stereo-perspektivet.

Yeti har desuden et indbygget jackstik til dine høretelefoner, således du hører dine optagelser i ægte live-kvalitet, altså ingen irriterende forsinkelser her. USB betyder at du plugger Yeti i din computer, hvorefter mikrofonen er klar til optagelse – parat til at gemme dine optagelser direkte på din harddisk.

Nu også til din iPad

Nogen efterlyser måske muligheden for at koble Yeti til en iPad. Dette har hidtil ikke været muligt, idet Apple har bandlyst USB porte i deres iPads. Nu dukker en lille ny spændende opfindelse op, nemlig en Lightning to USB 3 Camera Adapter. Med denne adapter (eller dongle om du vil) kan du koble din Yeti mikrofon til din iPad. En klar gevinst for mange, netop fordi tablets er blevet hvermandseje, og som er nemmere at have med sig på farten end en besværlig computer.

Du kan anskaffe dig Yeti i 4 forskellige designs: Silver, Platinum, Blackout og nu Whiteout, og prisen ligger på 1195 kroner.

www.bluemic.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.