Ny låntager: Det skal du vide om lånebranchen

Ny låntager: Det skal du vide om lånebranchen

Langt de fleste danskere får brug for at låne penge en eller flere gange i livet. Det kender jeg alt til. Der bliver optaget lån for at finansiere boliger, biler, rejser og elektronik, hvilket er helt naturligt. Er du ny låntager, bør du sætte dig ind i alt, hvad der er værd at vide om lånebranchen.

Du behøver ikke at låne penge i din bank

Der er mange nye låntagere, der fejlagtigt tror, at man kun kan låne penge i banken. I vores moderne tidsalder er det fortsat muligt at låne penge i banken, men der findes også flere alternative lånemuligheder. I den danske lånebranche vil du støde på mange veletablerede og erfarne låneselskaber, som har interesse i at låne dig penge – både store og små beløb.

Ønsker du ikke at blive forhørt af din rådgiver i banken, kan du undersøge muligheden for at låne penge hos et låneselskab. Du kan læse alt om de forskellige lånetyper hos MONEYBANKER Danmark, som har udgivet utallige guides om emnet.

Lær de centrale lånebegreber at kende

Er du ny i lånebranchen, vil du støde på mange begreber, som du ikke tidligere har hørt om. Du behøves ikke at kende til alle begreber, men det er vigtigt, at du kender til de centrale lånebegreber. De centrale lånebegreber omfatter henholdsvis månedlig ydelse, opstartsgebyr, rente og ÅOP. Lærer du disse lånebegreber at kende, har du allerede taget et vigtigt skridt på vejen mod dit første lån.

ÅOP er forkortelsen for Årlige Omkostninger i Procent – og betragtes som det vigtigste lånebegreb. ÅOP skal ifølge lovgivningen oplyses, da det er en indikator for, hvor dyrt det er at låne penge.

Lån kun de penge, du har brug for

Som ny låntager kan du måske blive fristet til at optage et stort lån – bare fordi du kan. Selvom det er sjovt at have mange penge stående på bankkontoen, skal du huske, at pengene kun er til låns. Du skal altså betale pengene tilbage, hvilket kan blive en dyr fornøjelse, hvis du har brugt alle dine penge rub og stub.

Der er ingen grund til at låne flere penge, end du reelt har brug for. Har du penge på din bankkonto, bør du bruge de penge, før du går ud og optager et lån. Det er de færreste, der synes, at det er sjovt at skulle betale af på en stor gæld, hvorfor man skal undgå at optage unødvendige lån.

Undersøg hvilken lånetype, der er mest passende

Der findes efterhånden rigtigt mange lånetyper, som du kan vælge mellem, hvis du vil låne penge. Det er f.eks. meget populært at optage kviklån og forbrugslån, som du kan optage på nettet. Selvom den ene lånetype er mere populær end den anden, skal du huske at tage hensyn til dine individuelle krav og behov.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.