Ny hjemmeside i 2019

Ny hjemmeside i 2019

Mange virksomheder overvejer at få konstrueret en ny hjemmeside i 2019. Man har måske haft den samme hjemmeside igennem en årrække, og nu er tiden måske inde til at få sat lidt skik på præsentationen af virksomheden på en lidt mere moderne måde? Her er en ny hjemmeside et gennemtænkt skaktræk. Og hvorfor så det?

Jo, først og fremmest fordi mange af virksomhedens kunder står og fifler med deres smartphones, når de skal bestille varer, som virksomheden producerer. Vi mennesker er efterhånden så smartphone afhængige, at vi af og til glemmer at spørge i netværket, om nogen har gode tips til leverandører. Vi googler dagen lang eller spørger på de sociale medier.

Debat på Facebook

Jeg er for eksempel med i en Facebookgruppe for iværksættere. Her finder man ofte forespørgsler på ”Hvad koster et ny logo” eller ”Hvem kan lave en billig hjemmeside”. Forespørgsler som man lige så godt kunne stille i netværk, hvor man kender folk. Netværket på Facebook kan være aldeles glimrende, men måske er der andre optimale metoder til at finde en leverandør på. Spørg venner eller bekendte eller tag forespørgslen med på dit næste netværksmøde.

Men tilbage til smartphone afhængigheden. Vi famler med vores Android og iPhones og googler på livet løs, og det er derfor at den moderne virksomhed skal være synlig på internettet. En uopdateret hjemmeside, som ikke er mobilvenlig, er næsten det samme som dårlig reklame. Derfor handler det om at have en opdateret hjemmeside anno 2019.

Duer teksterne stadig?

Gennemtænk de tekster, som I anvender, når I præsenterer jeres produkter eller ydelser. Er det skrevet, så kunder forstår hvad I forklarer, eller skal alle tekster gennemgås af en dygtig tekstperson? Bruger I nørdede fagudtryk, som de færreste kunder gider at læse? Tænk jeres tekster grundigt igennem, og fokuser løbende på den nødvendige søgemaskineoptimering.

Og hvordan står det til med billeder på hjemmesiden? Er det fotos fra konfirmationstiden, der præsenterer ansatte og produkter, eller har I fået taget nogle professionelle fotos, som fremstiller jeres produkter, ydelser og ansatte på bedste vis? Stil krav til fotos og illustrationer. Det handler om førstegangsindtrykket hos jeres potentielle kunder, så gør jer umage.

Videoklip kan sælge varen

Overvej også at integrere videoklip på den nye hjemmeside. Videoklip er en glimrende måde at tegne og fortælle på, og somme tider forklarer 30 sekunders video en sag meget bedre, end hvis den blev forklaret på 3 A4 sider. Hvordan virker en kaffemaskine? Prøv først at forklare det på papir. Det kan koste mange linjers tekst som man hurtigt går kold i. Prøv derefter at vise, hvordan du sætter en kop kaffe over via et videoklip. Hvad tror du dine kunder foretrækker?

Endelig er en ny hjemmeside, som er optimeret ud fra dagens standarder også en god måde at integrere sociale medier på. Få sat en kobling på hjemmeside og sociale medier og lur på, hvilke sociale medier der er relevant for din virksomhed. Måske egner Instagram sig bedre end Facebook? Måske går du efter journalister og fokuserer derfor på Twitter?

Den nye hjemmeside kan stå klar på relativt kort tid, hvis I har styr på indholdet. Det handler om at finde det rette web-firma til at løfte opgaven for jer – og finde det rette websystem. I mit virke konstruerer jeg WordPress hjemmesider, hvilket du kan se mere om på linket. Du er velkommen til at kontakte mig med henblik på en snak om jeres kommende hjemmeside.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.