NemID nøgleviser

NemID nøgleviser

Der findes næppe ret mange danskere, der ikke har en holdning til NemID. Lige siden NemID blev introduceret den 1. juli 2010 har systemet nemlig delt vandene i den danske befolkning. Der findes dem, der mener, at systemet er genialt, imens andre brokker sig hver gang, de skal have et af de hvide nøglekort op ad lommen.

NemID bruges efterhånden til rigtig mange ting, og der går sjældent en dag, hvor man ikke skal bruge nøglekortet. Det kan for eksempel være, når man tjekke sin netbank, hæve sine feriepenge eller bare placere odds på internettet på sin foretrukne fodboldklub.

Af samme årsag er der også mange danskere, der konstant oplever at løbe tør for nøglekort. I en tid, hvor postvæsnet er kronisk ustabilt, er det frustrerende at skulle vente på, at det næste nøglekort kommer med posten. Der findes heldigvis et par værktøjer, der kan hjælpe med at spare på de kostbare kort.

NemID nøgleviser

Den mest åbenlyse løsning er både simpel og smart. En såkaldt nøgleviser sørger for, at man aldrig løber tør for nøglekort, uanset hvor mange man bruger.

En nøgleviser kan betegnes som et elektronisk nøglekort. Det er en fiks lille gadget med en knap og et display. Størrelsesmæssigt minder den om en USB-pind, og den genererer en ny nøgle, hver gang man trykker på den. Det tager blot et kort øjeblik at få sin nøgle, hvorfor man altså nemt kan komme videre i programmet.

Alle nøglevisere er selvfølgelig personlige, så man kan altså ikke låne dem ud til andre. Af samme årsag skal man bruge sit nøglekort til at bestille en nøgleviser, men herefter er det også slut med det lille sort-hvide kort.

Det er dog vigtigt at beholde sit nøglekort, da dette skal bruges til at spærre ens nøgleviser i tilfælde af, at man mister den.

En nøgleviser koster 99 kroner inklusiv fragt, og den kan fås i enten hvid eller sort. En nøgleviser leveres som regel indenfor tre til fem dage, og den holder batteri i op til to år.

NemID nøgleapp

Et fremragende alternativ til en nøgleviser er NemID nøgleappen. Denne app tillader en at bruge sit NemID direkte fra sin smartphone eller tablet uden at skulle have nøglekortet op af lommen.

Appen blev præsenteret i marts, og den gør danskernes liv endnu lettere, når den udkommer til maj. Lige siden NemID blev lanceret har danskerne, unge som gamle, efterspurgt en app, og nu efterlever Digigaliseringsstyrelsen altså endelig efterspørgslen.

– Danskerne er glade for digitalisering, og både unge og gamle er med. Vi oplever derfor en stor efterspørgsel efter brugervenlige, digitale løsninger, som vi bestræber os på at imødekomme. Og her er NemID nøgleapp et godt eksempel på, at vi kan hjælpe borgerne i deres hverdag, udtalte Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, efter lanceringen.

NemID nøgleapp kan downloades til både Android og iOS i både Google Play Store og App Store, hvorfor alle med smartphones og tablets altså kan være med. Det er naturligvis gratis at downloade appen.

NemID på hardware

En sidste løsning, hvis man vil undgå nøglekort, er at få NemID på hardware. Ligesom NemIDs andre produkter bestilles dette også på hjemmesiden.

Når man bestiller NemID på hardware, får man en midlertidig adgangskode sendt med posten, hvilken man skal bruge, når man installerer og aktiverer sin nye hardware.

Før man bestiller NemID på hardware er det vigtigt, at man har egnet hardware. NemID kan kun gemmes på Feitian ePass2003-hardware. På NemIDs hjemmeside findes der links til webshops, hvor hardwaren kan købes.

Når man har sit kodeord og det fornødne hardware, skal det installeres. På Nemid.nu kan man hente installationsfilen og driveren, der skal bruges for at kunne installere hardware. Sidste skridt er altså at installere og aktivere NemID på sin hardware.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.