Musik og podcast i ørerne

Musik og podcast i ørerne

2024 er det store sportsår verden over – der er OL i Paris, Fodbold-EM i Tyskland, og så er der de mange maratonløb, der finder sted over hele verden og selvfølgelig også vores helt eget Royal Run.
Der er ingen tvivl om, at verden gør sig klar til alle de kommende sportsbegivenheder, og selvom intet slår den stemning, som en live-event kan skabe, så er sport faktisk på Top 5 over de emner, som flest gerne vil lytte til, når de lytter til podcasts. Lige såvel som antallet af mennesker, der ser sport på streamingtjenester og sociale medier er stigende.

Dette års Super Bowl afspejler netop denne tendens – ifølge tal fra mediet X affødte dette event nemlig mere end dobbelt så mange opslag samt opslags- og videovisninger sammenlignet med Super Bowl 2023.
Lyd og bevægelse hører sammen.

Uanset om man selv udøver en sportsgren, eller sport mest er noget man følger med i på sociale medier, så er det vigtigt at have god lyd lige ved hånden. Dyrker man sport, kan musik eller podcast nemlig være den motiverende faktor, som gør det muligt lige at presse sig selv den sidste kilometer over målstregen. Og har man god lyd i ørene, er det faktisk også muligt at afholde møder, mens man fx går en tur i skoven og får bevæget kroppen samtidig.

Gåture, fitness, løb, indendørssport og cykling

Danske Jabra, der blandt andet udvikler serien af earbuds til sport, som går under navnet Elite Active, kan bekræfte, at vi er vilde med at kombinere motion og lyd. De har nemlig spurgt 9.792 brugere af deres Elite-earbuds, i hvilke sammenhænge de bruger deres earbuds. Her svarede 58%, at de bruger dem, når de går tur, 49% bruger dem i fitnesscenteret, 43% bruger dem til løb, 34% bruger dem til udendørssport og endelig siger 29%, at de bruger dem til cykeltræning[1].

”Hvis man virkelig skal kunne fordybe sig i sin træning og lytte til musik samtidig, fx for at motivere sit løb eller sætte et godt tempo, så er det helt afgørende, at man har nogle earbuds, der bliver siddende, hvor de skal, og som tåler både sved og regn. Det er samtidig vigtigt, at man har mulighed for at styre, hvor meget lyd fra omgivelserne, man lukker ind. Løber man i byen, hvor der er meget trafik, kan det være rart ikke at lukke helt af for lyde udefra, så man har mulighed for at orientere sig, hvis der kommer biler eller cykler på ruten”, siger Claus Fonnesbech, Head of Global PR & Communications.

Musik får os til at slappe af
Det er godt at være aktiv, men den vigtige hviledag er helt afgørende for, at musklerne kan gendannes. En hviledag giver mulighed for at musklerne kan repareres og genopbygges, hvilket ultimativt fører til bedre styrke og udholdenhed. Det er i disse perioder, at kroppen tilpasser sig den stress, den udsættes for under træningen og bliver stærkere og mere modstandsdygtig. Den førnævnte spørgeundersøgelse fra Jabra viser, at hele 83% af os lytter til musik i badet eller i saunaen for at lindre ømhed og smerter fra træningen.

Læs mere om Jabra’s earbuds til sport.

Nettips har tidligere skrevet om Jabras geniale earbuds.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.