Museskader forebygges med musemåtte

Museskader forebygges med musemåtte

Vi, som arbejder ved computeren til dagligt, ved at vi for alt i verden skal undgå museskader. Vedholdende og statisk arbejde med mus kan snildt forårsage smertefyldte museskader, og derfor hndler det om at være opmærksom på de signaler, som kroppen udsender, hvis museskaden er på vej.

Sandberg, en dansk virksomhed med masser af nydelige ting og sager til computerfolket, har netop lagt en ny gelé musemåtte ud i deres varesortiment. Musemåtten hedder Gel Mousepad Wrist + Arm Rest, og det er netop hvad det handler om: en musemåtte hvor hånd og arm hviler sig og får en slapper. Sådan da.

Albuen støttes nemlig når du bruger Gel Mousepad Wrist + Arm Rest. Dette betyder at du både får støtte i håndled, albue, arm og skuldre, og derved minimeres risikoen for museskader. Hvis du har tendens til ømme håndled, albuer og skuldre efter endt arbejdsdag, skal du måske overveje at anskaffe sådan en musefætter, der i øvrigt koster 299 kroner. Det får du ikke meget fysioterapi for.

Lad mig lige understrege at det ikke nødvendigvis er nok at skifte musemåtte. Der skal også en holdningsændring til. Måske anvender du en dårlig mus. Måske sidder du i en dårlig arbejdsstilling. Måske er du for dårlig til at bruge genvejstaster. Måske er du for sløv til at foretage udstrækningsøvelser.

Signaler på museskade

Du skal være særlig opmærksom på museskader, hvis du begynder at mærke smerter i håndled, arm, albue og skuldre. Der er en række symptomer du skal age alvorligt. Dette er for eksempel

  • Svaghed i hænder eller underarme?
  • Prikken eller følelsesløshed i hænder, arme eller skuldre?
  • Er hænder eller arme tunge?
  • Kronisk kolde hænder?

Det kan være ufatteligt svært at slippe af med en museskade, så tag det seriøst, hvis du begynder at mærke til symptomer, der indikerer museskader. Husk at variere arbejdet ved skærmen, således at du både bruger mus og tastatur til at løse opgaver. Somme tider er det endda hurtigere at bruge tastaturet end at sidde og fumle med musen. Genvejstaster er vejen frem!

Ctrl + S gemmer dit dokument. Ctrl + A markerer al tekst i dokumentet. F5 indlæser hjemmesiden igen i browseren. Ctrl + P giver nem adgang til udskrivning. Windowstasten er nemmere at finde end Startknappen på skærmen. Og så videre.

Gel Mousepad Wrist + Arm Rest: www.sandberg.it

Mere om museskader: www.museskade.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.