Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

En af de sidste ting, jeg troede jeg skulle eje, er et smartwatch. I forvejen har jeg et anstreng forhold til telefonen. Eller smartphone, burde jeg nok skrive. Anstrengt fordi alt for mange mennesker går og glor på den forbistrede skærm i tide og utide. Hele tiden. Konstant. Her. Der. Allevegne.

Vi er blevet slaver af tidens smarte gadgets, og selv om vores skønne unger tigger om opmærksomhed fra barnevognen, ser man tit forældre have mere travlt med sociale medier, mails, beskeder og telefonopkald. I stedet for at kigge ned på yngstearvingen, er der fuld opmærksomhed på den smarte telefon.

Og bliver det bedre, hvis vi – når telefonen er lagt til side – får påmindelser og notifikationer på håndleddet via det intelligente smartwatch? Tja, jeg kan godt selv være meget i tvivl, så derfor har jeg i lange tider ikke haft særlig interesse for et smartwatch. Men det har jeg nu. Jeg har netop fået et Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS.

Smartwatch fra Mobvoi

Og hvad er det så for en størrelse, og hvad skal det gøre godt for? Jo, først og fremmest er det lang tid siden, at jeg har båret armbåndsur. Jeg har stadig mit selvoptrukne armbåndsur, som jeg fik i arv efter min kære farfar. Men det er lang tid siden, at jeg haft det på armen. Hvorfor det? Såmænd fordi jeg griber ud efter min Pixel 3a smartphone, hvis jeg vil vide, hvad klokken er.

Men nu står den altså på et Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS. Et smartwatch af Mobvoi som er en af de ledende producenter af smartwatches, og umiddelbart er det et element, jeg lige skal vænne mig til. Det er som om at jeg har fået et følge ved min side. Men nok om det. Lad os kaste et blik på sådan et smartwatch anno 2022.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS er udstyret med en processor fra Snapdragon. De producerer også processorer til smartphones, og dette ur er udstyret med Snapdragon Wear 4100 Platform og Mobvois unikke dobbelt-processorsystem, hvilket skulle åbne apps meget hurtigere. Dette resulterer i et hurtigt og responsivt smart-ur med lavere batteriforbrug. Og det kan vi jo godt lide.

I samarbejde med din smartphone

Selve uret er robust. Det kan modstå høje temperaturer, klare fugt, tryk og en vis vandmodstand. Og så er jeg meget tilfreds med at selve opsætningen går utroligt glat. Når du starter uret op første gang, bliver du taget i hånden via den indbyggede guide. Hos undertegnede tog opsætningen cirka 15 minutter. Der var desuden en opdatering til uret, så efter relativt kort tid, er man klar til at tage uret i brug.

Urets udseende – altså det du ser på skiven – klares i samarbejde med appen på din telefon. Du kan vælge imellem 18 farvemuligheder og der er virkelig grobund for kreativitet. Men når de grundlæggende indstillinger er sat på plads, er du klar til at se mere på, hvad Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS kan hjælpe dig med.

Først og fremmest slog det mig, at jeg skulle ind og til- og fravælge notifikationer. Ellers vibrerer dit håndled konstant. Indtil videre har jeg blot aktiveret notifikationer vedrørende nye mails, Messenger-beskeder fra Facebook samt – naturligvis – opkald og SMS-beskeder. Jeg gik helt kold, da jeg kunne se at min ven Claus havde scoret 33 point i Wordfeud …

En vanesag

Nu har jeg så igangsat min tilværelse med smartwatch. Det skal man absolut vænne sig til. Vi kender jo alle til, når telefonen vibrerer eller reagerer i lommen eller tasken. Så hiver vi apparatet frem og tjekker det, som skal tjekkes. Med et ur er situationen anderledes. Og det skal man sørme også vænne sig til.

Eksemplet kunne være forleden dag, da jeg var til generalforsamling. Jeg havde naturligvis sat telefonen på lydløs. Jeg ønsker ingen pinlige situationer. Stor var overraskelsen derfor, da mit ur vibrerede. Min mor ringede klokken 20, og jeg følte mig dum, da naboen kiggede på mig: – hvad er det der vibrerer på dit håndled, makker?

Well, sådan er det med teknologi. Hvis det er nyt, skal der tilvænning til, ikke sandt. Men altså, jeg er siker på at Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS bliver en rigtig god ven. Lige nu ligger uret ved siden af mig, mens disse linjer forfattes.

Vi skal nok blive venner

Og vi bliver bedre venner dag for dag. Jeg har fundet ud af at det er nemt lige at tjekke, hvem der skrev for et øjeblik siden. Jeg bliver snart dus med at besvare en sms ved at tale til uret. Måske. Min selvtillid forøges, når jeg kan se at jeg har gået de skridt, jeg burde. Og hvis mit hjerte pludselig flimrer af sted, vil Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS give besked herom.

Af andre bonusting kan nævnes Google Pay integration. Jeg har endnu ikke prøvet systemet, men dette smartwatch kan altså betale ved kasse ét, hvis man står over for en Google Pay-løsning. Vejrudsigten er et swipe væk, og hvis jeg har glemt mine aftaler, kan jeg tjekke dem ud via dette smartwatch fra Mobvoi.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS har en vejledende pris på cirka 2.500 kroner. Det vejer 41 gram og skærmen er på 1,4 tommer. Batteriet er på 577 mAh, hvilket kan anses for at være for lidt. Virkeligheden er dog, at uret hurtigt går i strømbesparende tilstand ved inaktivitet. Derfor kan du snildt have uret på 3-5 dage, inden det skal lades op igen. Alt dette er naturligvis afhængigt at brugen af uret.

https://www.mobvoi.com/us/pages/ticwatchpro3ultra

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.