Lidt om Hørsholm

Lidt om Hørsholm

Hvis du bor i Hørsholm, vil du med garanti undre dig over de ting, der nævnes på de kommende linjer. Hvis du ikke bor i Hørsholm, undrer du sig sikkert over indlæggets emne: hvorfor overhovedet skrive om Hørsholm? Jo, en lørdag eftermiddag var jeg en smule tom for ideer til artikler her på Nettips, og da vi ikke kan skrive om YouTube hele tiden, blev det altså den nordsjællandske by, som vinder linjerne her.

Hørsholm byder på mange spændende ting, hvilket ses på kommunens hjemmeside. Der er til lidt af hvert i kommunen, som har omkring 47.000 indbyggere. Geografisk er Hørsholm placeret 25 kilometer nord for Rådhuspladsen i København. Byen huser det velkendte slot Hirschholm, og så er der budt op til dans via mange spændende tilbud i kommunen.

Som golfspiller venter hele 3 golfbaner på mig: Rungsted, Hørsholm og Kokkedal har alle velplejede golfbaner, og et blik på Hørsholm Golfklubs hjemmeside fortæller, at de blandt andet har et tilbud, hvis man er 4 spillere: Spil 18 huller en fredag for 995 kroner. Det er 250 kroner pr mand.

Bedemand i Hørsholm

Undersøgelser viser i øvrigt at man forlænger livet, hvis man spiller golf. Det er sundt at røre sig, man får en masse luft, og da spillet er socialt, er man omgivet af gode sociale bidrag. Det omvendte af livet, er døden, og her byder byen på hjælp til begravelse og bisættelse i Hørsholm. Nu er døden jo ikke det mest opløftende emne at beskæftige sig med, men skulle det blive nødvendigt, er der altså en kompetent bedemand i Hørsholm.

Lad os i stedet leve livet, mens vi er her. Oplev de smukke omgivelser i Hørsholm Slotshave, og hvis du også gerne vil stifte bekendtskab med fuglefløjt, så tag på tur til Rungstedlund Fugle og Havereservat. Fuglefløjt kan være noget så kønt, og tag eventuelt en frokostkurv med og nyd livet i det grønne. Det bliver du høj af.

Ud over golf, bedemand og smuk natur byder Hørsholm også på spændende kulturelle tilbud. Tag for eksempel på Trommen, som er byens kulturhus. Her finder du labre tilbud i massevis i form af biograffilm, teater og musikkoncerter. Trommen blev opført i 1987 af arkitekt Knud Munk og er med sin elegante koncertsal et af Nordsjællands arkitektoniske og kulturelle højdepunkter.

Karen Blixen museet

Ønsker du hellere et historisk eller museumsbaseret indblik i Hørsholms muligheder, er der Karen Blixen Museet. Karen hed egentlig Dinesen og blev født i 1885. Hun boede i Rungstedlund indtil hun blev forlovet med en svensk baron og herefter emigrerede til Afrika. Hvordan det gik, kan du læse mere om på museets glimrende hjemmeside.

Endelig på falderebet i denne skildring af Hørsholm skal jeg huske at nævne Hørsholm Usserød Fodboldklub, som skulle være en af de større amatørklubber i Danmark. Klubben præsenterer en række æresmedlemmer på deres hjemmeside, blandt andre Bent Fabricius, som måske er Bent Fabric?

Har du fået lyst til at besøge Hørsholm? I så fald er der hjælp til ruten her via Google Maps.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.