Kamera i bilen

Kamera i bilen

Når kedsomheden melder sin ankomst, er det ofte YouTube man besøger for at få lidt adspredelse i momentet. YouTube er jo fyldt med de mest vanvittige videoklip man kan forestille sig, og her er det tit søgetermen ”russian drivers”, som rammer søgefeltet. Således er du sikret rystende videooptagelser.

Mange af disse videoklip er optaget med kameraer, som bilisterne i Rusland har installeret i bilens frontrude. De gør det ikke fordi de synes det er sjovt at optage egen kørsel. Nix, de gør det for at have dokumentationen i orden, hvis de en dag lander i et uheld og skal bevise deres uskyld.

Kamera = kørselsoptager

Nu er disse kameraer også på vej til at indtage de danske biler. Philips er en af de mange producenter, som er ved at klargøre det store indtog i Danmark, og det gør de med kameraer i forskellige kvaliteter. Et af disse kameraer hedder Philips ADR610.

Selv kalder Philips kameraet for en kørselsoptager. Spændende navneord i den danske ordbog. Tag dog ikke fejl af kvaliteten i det lille fikse kamera, som blot måler 72,8 x 53,3 x 31,34 mm og som vejer 60 gram. Kameraet optager i Full HD (1920 x 1080p) ved 30 fps, og hvis du udstyrer kameraet med et 16 GB memorycard, har du plads til 200 minutters optagelser i Full HD.

Når du har monteret kameraet i bilens frontrude, er du klar til at tage på en lille køretur. Teknologien i kameraet gør, at optagelsen automatisk påbegyndes, når du starter bilen. Skulle det uheldige ske, at du bliver impliceret i et trafikuheld, gemmes der automatisk en optagelse for at skabe beviser og undgå overskrivning. Ganske smart.

Afspil video på uheldsstedet

Desuden kan du afspille videoklippet direkte på ”gerningsstedet”, hvis du ønsker at bevise din uskyld her og nu over for den flinke politimand, som er hidkaldt til stedet.

Personligt oplevede jeg ingen problemer med Philips ADR610. Størrelsesmæssigt har det dimensioner lidt hen efter en avanceret cykelcomputer, og på bagsiden af kameraet har du et 2 tommer ”stort” display, så du har styr på hvad kameraet optager.

Der medfølger et montagekit, så du let får installeret kameraet i frontruden. Desuden er det medfølgende USB-kabel ganske praktisk, idet du kobler kameraet til bilens cigarettænder. Dermed går du ikke ned på strømproblemer.

På falderebet skal det lige nævnes, at kameraet også er udstyret med en træthedsalarm. Denne alarm skulle begynde at bippe, hvis kameraet fornemmer at du er træt og trænger til en hvilepause. Det er endnu ikke lykkedes mig at fremprovokere sådan et bip, og jeg håber egentlig heller ikke at det sker. Men smart er det! Det er med til at gøre landevejene endnu mere sikre.

Vejledende pris: 1.245 kroner

Shop: Landberg.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.