Jabra Evolve 65e

Jabra Evolve 65e

Jeg har en stor forkærlighed, når det kommer til headsets. Min kone synes jeg er en anelse skør, og drengene ryster en smule på hovedet, når et nyt headset ligger på spisebordet eller sidder til opladning. Samtidig ved de udmærket, at musik spiller en stor rolle i mit liv – en interesse der heldigvis er givet videre. Men musik skal lyde godt, og derfor sætter jeg altid en ære i at undersøge hvilke headsets der er fremme i tiden.

I øjeblikket er det Jabra Evolve 65e, som ligger her på mit skrivebord ved siden af tastaturet. Der er tale om virkelig godt headset, som fortjener lidt opmærksomhed. Jabra er nemlig en virksomhed, der hele tiden forsøger at skabe god lyd i begrænset plads, således at vi ikke skal bære rundt på tunge og klodsede headsets.

Behagelig komfort

Jabra Evolve 65e er et såkaldt in-ear headset. På dansk betyder det at lyden strømmer ud igennem små ”propper” som du placerer i øregangene. Der er altså ikke tale om høretelefoner i gammeldags forstand, hvor man iklæder sig en bøjle på hovedet med hørebøffer på hvert øre.

Nix, dette headset er in-ear med hjælpebøjler, og det er jeg meget tilfreds med. Hjælpebøjlerne hjælper med at beholde ”propperne” i ørerne, hvis du for eksempel er på farten, og samtidig er Jabra Evolve 65e udstyret med en nakkebøjle, så du har dit headset omkring nakken. Det hjælper ligeledes på at headsettet ikke ligger og flagrer løs.

Skal jeg være helt ærlig foretrækker jeg headsets med hovedbøjler. Jeg synes de sidder bedst og jeg er ikke altid gode venner med in-ear headsets, hvor propperne har tendens til at hoppe ud af mine ører. Måske er min krop ikke skabt til denne slags headsets? Ikke desto mindre har jeg kun positivt at sige om den måde, som Jabra Evolve 65e er udformet på. Til test lyttede jeg til 10 numre af Steven Wilson, en playliste på omkring en times tid, og på intet tidspunkt generede dette in-ear headset mine ører.

Virkelig godt til samtaler

Nu skal det jo ikke udelukkende handle om musik. Der er jo tale om et headset, som også kan bruges til samtale. Headsettet kobles nemt til din computer eller smartphone via Bluetooth, og dermed har du naturligvis mulighed for at bruge det, når du kommunikerer via eksempelvis telefon eller Skype. Lyden er virkelig god og klar, også selv om du bevæger dig væk fra computer eller smartphone. Ifølge Jabra har Jabra Evolve 65e en rækkevidde på 30 meter til pc’en og 10 meter til mobilen.

Sådan kan du altså snuppe opkald, selv om du ikke lige sidder ved maskineriet, og hvis du har gang i en vigtig samtale og ikke ønsker at blive forstyrret af andre, kan du slå en ”optagetlampe” til, der signalerer til omverdenen, at du er i gang med en samtale, og at du ikke vil forstyrres.

Trådløs med god batterilevetid

Et system med fire mikrofoner, gør at samtalen går glat, i al fald set fra dit synspunkt. Der er to mikrofoner i mikrofonboksen, der opfanger stemmer og en i hver earbud, der lytter til støj fra omgivelserne. På den måde opnås en form for intelligent analyse af forholdet imellem stemmestyrke og støj. Herefter justerer headsettet niveauet, så samtalen bliver så upåvirket af udefrakommende støj.

Jabra Evolve 65e kan altså noget trods beskedne 36 gram. Det er naturligvis trådløst, og en opladning gør at du kan snakke løs i op til 8 timer eller lytte til musik i op til 13 timer. Jeg har desuden installeret en Jabra app til min Android smartphone, og dermed kan jeg opdatere headsettet via min smartphone samt foretage lydinstillinger via equalizer.

Prisen for Jabra Evolve 65e? Den ligger på 1.358 kroner, og du kan læse mere om dette geniale headset på www.jabra.dk/business/office-headsets/jabra-evolve/jabra-evolve-65e

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.