Ingen stearinlys i julen

Ingen stearinlys i julen

Om ganske få øjeblikke spadserer vi ind i december, og da julen står lige for, ved vi jo godt, hvad det er ensbetydende med: stearinlys! Det er nemlig så hyggeligt med stearinlys på borde, i vindueskarme og på reoler, for stearinlys skaber varme og hyggestemning.

Stearinlys spreder også skadelige partikler, og selv om det måske er verdens mest officielle hemmelighed, er vi alt for få mennesker, der reagerer på det. Her i hytten lufter vi altid ud, når vi puster lysene ud, men det forhindrer jo ikke partiklerne i at formere sig, når lysene står tændt.

Pærer der blafrer

Derfor kan svaret på problemet med partiklerne være, at du investerer i intelligente pærer. Jo, den er god nok. Hvis du troede at en pære var en dum genstand, tager du fejl. I al fald hvis du sætter fokus på tidens smarte pærer til tidens smarte hjem.

LIFX er sådan en virksomhed, der producerer disse smarte og intelligente pærer. Når du bruger disse pærer i boligen, kan du styre pærerne via en app på din smartphone. Og for at det ikke skal være løgn, kan du for eksempel indstille pærerne til at blafre som en vaskeægte flamme – og så går der jo næsten stearinlys i den.

Pærerne kobles på husets trådløse internet – altså husets WIFI – og så styrer du ellers lyset via din mobiltelefon. LIFX har et par pærer der hedder Mini Colour og Day & Dusk. De kan som eksempel lyse i forskellige varme nuancer, som adskiller sig fra de triste elpærer som du sikkert kender fra din trofaste pærepusher.

Blinkende lys ved besked på mobilos

Minien har 16 millioner farver at gøre godt med, mens nuancerne i den lidt billigere Day & Dusk henter inspiration fra døgnets rytme: fra blød solnedgangsbelysning til klart dagslys. Desuden kan du via appen på din smartphone skabe endnu flere stemninger.

– Via appen kan man vælge imellem en række forskellige effekter, fx “Candle Flicker”, der får lyset til at blafre sagte, ligesom flammen i et stearinlys. På den måde er pærerne et godt alternativ til stearinlys, hvor man samtidig passer på indeklimaet, siger Tim Peters fra LIFX.

Du kan også vælge at lade lyset i entreen tænde, når du kører din bil i garagen, eller du kan lade ungerne falde i søvn med lyset tændt, og så slukke for lyset senere, når du selv går i seng – via appen på telefonen. Og hvis du er informationshungrende, kan du indstille en pære til at blinke, hver gang du får en besked på mobilos. Det er en skør verden vi lever i.

Det skulle være ret enkelt at sætte gang i disse intelligente pærer: du skifter de gamle pærer ud med disse smarte, og herefter downloader du appen. Så er du i gang. Priserne starter på 299 kroner.

www.lifx.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.