Gratis billedprogram: ON1 Effects

Gratis billedprogram: ON1 Effects

Vort gode forum her på kanalen giver ofte geniale tips og tricks til gratis programmer. Jeg elsker gratis programmer. Hvorfor betale hvis man kan få gratis. I mange år har jeg brugt IrfanView som et simpelt, men gratis billedprogram. Det har opfyldt mine basale behov for småjusteringer og billedreduktioner.

Siden er jeg blevet gode venner med Photoshop, som dog langt fra er gratis. Jeg betaler omkring 100 kroner pr måned for et Photoshop pakke hos Adobe. Nu er Photoshop verdens bedste billedprogram, så det er kun rimeligt at vi skal betale for at kunne anvende programmet.

Ny gratis billedbehandling

Men for nyligt var der et nyt gratis billedprogram på min harddisk efter tippet i forummet. Billedprogrammet hedder ON1 Effects og er ekstremt brugervenligt. Når programmet er downloadet og installeret, er du klar til nem billedredigering med en række fancy filtre og effekter.

Start programmet op. Vupti – du kommer ikke videre før du har valgt hvilket billede du ønsker at arbejde med. Herefter vælger du om du vil arbejde med originalbilledet eller om du ønsker at billedprogrammet opretter en kopi. Dette er tilrådeligt, da det er drønærgerligt at justere originalen. Du kan jo fortryde dine valg …

Du kan også vælge at arbejde i Photoshop mode med aktiverede lag, hvilket jeg klart anbefaler. Dertil er der andre indstillingsmuligheder, som jeg ikke skal kede dig med her. Et klik med musen og billedet åbnes på din skærm med en række spændende filtre til rådighed ude i venstre side.

Presets og filtre

Der er dels presets, som er en række filtre, der er gjort klar til dig. Det bliver ikke nemmere. Du kan også vælge fanebladet Filters, hvorefter du får en pænt stak kategorier at vælge imellem. For hvad ønsker du at gøre med dit foto? Ønsker du en sort hvid udgave af billedet? Ønsker du en sej grunge effekt? Skal der være en dynamisk kontrast i billedet? Skal dit portræt foto optimeres?

Det er ekstremt nemt at gå til dette gratis billedprogram, som naturligvis også inkluderer værktøjer, som du bruger med din mus. Skulle noget af billedet blive lidt for mørkt, kan du eksempelvis gøre områder på billedet lysere ved at trække henover billedet med musen, når du har valgt rette værktøj.

Photoshop: Også PSD-filer

Og netop dette valg er noget som du må eksperimentere en smule med. Der er nemlig mange muligheder for at finde det rette look til dit billede på grund af ON1 Effects talrige muligheder. Bemærk at du også kan redigere PSD-filer, som skabes, når folk arbejder med deciderede Photoshop-filer. Det er langt fra alle billedprogrammer, som kan bearbejde PSD-filer.

Hvis du ønsker et billedprogram, hvor du hurtigt kan lægge labre effekter på dine billeder til for eksempel sociale medier, hjemmesider eller online magasiner, er ON1 Effects et stærkt bud. Du får et gratis billedprogram, som også kan købes i en lidt mere avanceret udgave.

www.on1.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.