Gratis billeder til hjemmesider

Gratis billeder til hjemmesider

Er du på udkig efter gratis billeder til hjemmesider? Så læs videre, for herunder løfter vi sløret for en ganske interessant billeddatabase som indeholder i tusindvis af gratis fotos – fotos som du kan bruge kvit og frit til dine projekter.

Hjemmesiden hedder Pixabay, og Pixabay har efterhånden nogle år på bagen. Det er en tysk website, som styres af et par tyske grundlæggere samt en stak dygtige medarbejdere. De fandt ud af at der manglede et sted, hvor folk kunne dele billeder og videoklip, og derfor byggede de Pixabay op fra bunden.

Billeder på Google er ikke gratis

Ideen med Pixabay er at alle billeder på hjemmesiden kan bruges af alle, både til private og til kommercielle formål. Det overraskende er at du og jeg kan bruge alt materiale på Pixabay uden at skulle spørge ejeren om lov forinden. Du har til sammenligning ikke lov til at gå på strandhugst i Googles billedsøgning og så snuppe de billeder, som du har lyst til.

Billeder og videoklip er nemlig grundlæggende underlagt loven om ophavsret, og du skal derfor have fotografens tilladelse, inden du bruger vedkommende billeder eller videoklip. Det er altså anderledes på Pixabay.

Du kan nemlig downloade billeder i forskellige opløsninger på Pixabay, og du har lov til at ændre og redigere billeder uden at bede om tilladelse. Du kan dermed finde egnede fotos til din hjemmeside og bruge disse helt gratis. Dette er naturligvis en bet for fotografer, og du vil da også skulle undvære et personligt input på din hjemmeside ved at bruge denne form for billedmateriale.

Gratis billeder, videoklip og illustrationer

Mange af billederne vil nemlig være set før på andre hjemmesider, men i en opstart af hjemmeside er Pixabay absolut et udmærket sted at kigge ind, hvis man vil spare lidt penge på billedmateriale til hjemmesiden. Billederne må bruges til mere eller mindre alt, og dermed også til sociale medier.

Man spørger måske sig selv, hvordan Pixabay løber rundt, hvis det er gratis at hente billeder på hjemmesiden. Svaret er ganske enkelt: i toppen af alle sider vil du se såkaldte Shutterstock fotos, som koster penge. Det er køb af disse fotos, som sikrer folkene bag Pixabay en smule smør på brødet.

Du kan som sagt downloade gratis billeder, gratis illustrationer og gratis videoklip hos Pixabay, og dette kan gøres i ganske sublim kvalitet, hvis du opretter en profil dér. Det koster ikke en krone og du kan til enhver tid afmelde dig medlemskab, hvis du ønsker det.

God søgning efter gratis billeder

Pixabay har bygget tilbuddene op i kategorier, og der er endda en dansk version af siden, som du hiver frem ved at scrolle ned i bunden af siden og vælge Languages > Dansk. Hermed kan du søge blandt alle billeder ved hjælp af danske søgeord i databasen. Det er dog ofte en fordel at bruge engelsk søgning, da det udvider mulighederne betragteligt.

Når du søger efter gratis billeder på Pixabay, kan du med fordel bruge den avancerede søgning, hvor du vælger hvad du skal bruge, for eksempel gratis billeder, og du kan ligeledes vælge hvilken retning billederne skal have: vandret eller lodret. Du kan også vælge billeder med bestemt farver i forskellige kategorier.

Derfor: hvis du mangler gratis billeder til eksempelvis hjemmesider, er der god ide i at besøge Pixabay. Du finder et bredt udvalg og du kan bidrage ved at uploade dine billeder til databasen, hvis du ønsker det. Dermed bidrager du til den gratis fest.

Ps. Billeder bør behandles i et billedprogram, inden de anvendes. Her er ON1 Effects et godt tilbud: gratis billedbehandlingsprogram. Og så kan du jo også vælge at tage dine egne gode billeder med din smartphone. Læs hvordan du gør i denne guide.

www.pixabay.com

Læs også

1 Comments

 1. Jacob Andersen

  Super fint indlæg omkring gratis billeder. Efter indlægget er der kommet en ret spændende dansk side til. Her kan man ubegrænset søge efter og downloade både de klassiske stock-photos, men også billeder der ikke findes andre steder.

  Man kan prøve tjenesten gratis, og den hedder JumpStory. Linket er: https://jumpstory.dk

  Det direkte link til den gratis udgave er det her:
  https://jumpstory.dk/billeder

  Håber det kan supplere guiden lidt.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.