Google indblandet i stor fiasko

Google indblandet i stor fiasko

Normalerweise er Googles brand altid blandet sammen med diverse succeshistorier. Vi kender deres fremragende søgemaskine, Googles enestående Gmail, deres udmærkede kontorpakke, deres ballonprojekt, de selvkørende biler og meget, meget mere. Desuden er Googles Android system til smartphones virkelig godt.

MEN! Google har i årenes løb haft deres egen Android smartphone. Modellen har altid heddet Nexus, og den har været forbundet med mange succeser. Personligt har jeg haft enorm stor glæde af Nexus modellerne, som på skift er udviklet i samarbejde med store producenter. Jeg har således ejet Nexus modeller udviklet af Samsung, LG og nu Huawei.

Den nuværende model hedder Nexus 6P, og den blev hurtigt udpeget som lidt af et flagskib al alverdens smartphone anmeldere. Blandt superlativer fandt man udsagn som bedste kamera, hurtigste processor, sikreste smartphone og mest fleksible smartphone. Sådan én måtte jeg købe.

Fra jubelstemning til skuffelse

Det første år gik da også helt forrygende. Nexus 6P er virkelig en laber smartphone, som man meget nemt bliver supergode venner med. En fantastisk skærm, et forrygende kamera og udstyret med gode specifikationer. Alt i alt var det virkelig svært at finde utilfredsheden med Nexus 6P.

Men ny begynder ligene at vælte ud af skabene. Det startede i en Facebook-gruppe, hvor Nexus 6P-ejere udvekslede gode ideer, tips og tricks med hinanden. Efter jubelstemning og godt humør mærkede man pludselig lidt utilfredshed her og der.

Et batteri, som pludselig gik fra 50 til næsten ingen procent. Smartphones som uprovokeret lukkede og slukkede selv om der var batteri tilbage. Smartphones som genstartede igen og igen, uden at folk kunne gøre noget som helst. Personligt blev jeg ramt af en uskik med utidig nedlukning, selv om der stadig var strøm på dyret.

Lider Google skade?

Jeg sendte min Nexus 6P til reparation, og efter et par uger fik jeg den retur. Main board var blevet skiftet, og alt lader til at være i orden igen. Hos mig. Men kigger man i Facebookgruppen mærker man til stadighed folks utilfredshed over, at så anerkendt et firma som Google har været med i samarbejdet omkring Nexus 6P. Kritikere mener at Googles brand har lidt stor skade ved at indgå et samarbejde med en kinesisk producent – en producent som vel at mærke ikke har kvalitet til at leve op til forventningerne.

Nu sidder jeg tilbage med en smartphone, som jeg faktisk er mægtig tilfreds med. Min Nexus 6P, som har kinesisk indmad, fungerer absolut som den skal, men jeg har blot fået en udfordring, som jeg ikke regnede med at jeg skulle sidde med under 2 år efter at jeg købte min Nexus 6P: den bliver svær at sælge!

Her på det seneste har det slået mig at flere og flere 6-ejere sætter deres telefon til salg, men problemet er åbenlyst: hvem gider at købe en smartphone, der åbenlyst er store problemer med? Hvem har lyst til at købe et sommerhus, der snart ædes op af en klint ved Vesterhavet?

Send Nexus 6P til reparation

Kigger man i den pågældende Facebook-gruppe, finder man da også ud af at aktiviteten derinde er faldende. Den peakede især for nogle uger siden, hvor den ene 6P efter den anden begyndte at bryde sammen. Den meget positive stemning blev vendt til vrede og utilfredshed. Da folk begyndte at finde ud af at det ikke kun var deres smartphone, men hele serien den var gal med, blev der talt med store bogstaver.

Selv har jeg ikke læst beklagelser eller forklaringer fra hverken Google eller Huawei. Det er som om at hele historien ikke behøver mere opmærksomhed, end den har fået blandt ejerne af Nexus 6P. Nuvel, der findes med garanti tilfredse ejere af en Nexus 6P, og formålet med denne historie er ikke at ødelægge det gode humør.

Uddrag fra Facebook-gruppen

 • I got to the point I could not handle the early shutdown issues anymore and the risk of the bootloop. I have a Pixel on the way. This has really changed my attitude of Huawei.
 • Well the factory reset made my battery issues WORSE!
 • I think my 6P is about to die , It got stuck in a boot loop for about 20 mins last night and it’s working very poorly today
 • My 6p dead restarting on google logo what to do ??
 • I keep 15 minutes with my Nexus 6P reading a PDF book and i’m already at 56% battery.
 • Google is killing your phones in time to sell you the new pixel 2.
 • My Nexus 6P is experiencing the early shutdown problem and it’s driving me nuts.
 • Send it back and get a refund like I did and buy a OnePlus 5
 • I really love this phone, but the early shutdowns at 50% almost every time are driving me crazy
 • My battery sucks. Only 3,5h of sot with WiFi.
 • This is getting depressing. Only 34% but it’ll early shutdown soon

Formålet er såmænd blot at advare ejere af 6P telefonen: hvis den begynder at halte på batteri-siden eller hvis den genstarter i ét væk, er du ikke den eneste, som oplever problemet. Send den til reparation og håb på at reparationen skaffer en udmærket smartphone tilbage på det gode niveau. Og så slutter jeg af med det retoriske spørgsmål:

Mon Google indleder endnu et samarbejde med Huawei?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.