Google Home til Danmark

Google Home til Danmark

Snak til apparatet og få svar. Så kort kan det siges om Googles intelligente højttaler og assistent, Google Home. Den har været på det amerikanske marked et stykke tid, men nu er den altså klar til de danske kunder, efter at Google har fået den danske talegenkendelse til at virke sådan nogenlunde.

Men hvad er Google Home? Google Home er sådan en mellemting mellem en højttaler og intelligent tingest, som lytter til dine kommandoer, når du tiltaler den med ”Hey Google”. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker vejrusigten:

– Hey Google, hvordan bliver vejrudsigten for København i morgen.

Spotify og Netflix

Og så kommer svaret ellers fra den talende assistent, der sidder inde i Google Home apparaturet. Svaret falder på dansk i en udmærket version, der ikke minder alt for meget om en teknisk robot. Nuvel, det er hverken på jysk, fynsk eller københavnsk, men dialekterne forsvinder jo alligevel …

Hvem skal så investere i Google Home? Tja, godt spørgsmål. Man kan jo spørge sig selv, om man har brug for sådan en teknisk assistent. Man kan sige det på den måde, at du slipper for at skulle foretage forskellige handlinger på computer, tablet eller smartphone. Du kan for eksempel sætte gang i en Spotify playliste via Google Home, eller du kan sætte gang i en serie på Netflix,, hvis du også har koblet en Chromecast dims til i hjemmet.

Og Google Home kan også andre ting, hvis teknikken i huset er på plads. Du kan for eksempel tænde og slukke for lyset (hvis dus elv er for doven til det), du kan tjekke hvordan din kalender ser ud i den kommende weekend, du kan få informationer om trafiksituationen på motorvejen, eller du kan bede om en rutevejledning til nærmeste pizzapusher.

Google Home lyser op

Google Home lanceres fra den 24. oktober, og du kan købe dette vidunder i 2 versioner: Google Home og Google Home Mini. Minien er mindre med en mindre højttaler (!) og klarer alle kommandoer, mens storesøsteren er udstyret med en bedre højttaler, så man også kan bruge den som ok musikafspiller.

Når du starter dine sætninger i stuen med Okay Google eller Hey Google, vil Google Home begynde at lytte opmærksomt til dig. Dette ses ved at monstrummet lyser op via et LED display, og dermed er Google parat til at lytte til dine høflige kommandoer og spørgsmål. Google Home kan ovenikøbet også skelne mellem husets stemmer, så svaret varierer alt efter hvem der spørger.

Der vil altså være forskel på svaret, hvis der for eksempel spørges til aftaler i kalenderen. Mor får ét svar, mens Daddy får et andet. Google Home klarer også afspilning af seneste nyheder fra DR og Radio24syv, og du kan få afspillet musik fra YouTube Music eller Google Play Music, hvis nogen danskere altså abonnerer på dette …

Skal – skal ikke …

Og så til priserne for de to smarte apparater: Google Home koster vejledende 1.149 danske kroner, mens lillebroderen Mini koster 449 kroner. Du kan købe apparaterne online i Google Store, eller du kan bevæge dig ned til nærmeste Elgiganten og købe vidunderne dér.

Om jeg selv skal have sådan en fætter stående i min stue? Tja, jeg vil ikke afvise det fuldstændigt. Hvis lyden er udmærket, kan det godt være at jeg investerer i den store model, så den kan fungere som en nem måde at sætte gang i en playliste med Steven Wilson, Porcupine Tree eller Peter Sommer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.