Genvejstaster i Google Chrome

Genvejstaster i Google Chrome

I nogle år har min favoritbrowser været Google Chrome. En browser er kort fortalt det program du bruger, når du surfer på nettet, og mens nogen kalder det en netlæser og andre et webprogram, kalder jeg det for en browser. Ikke særligt dansk, men hvorfor oversætte et begreb, som har en udmærket betegnelse?

Nå, men altså Google Chrome er min foretrukne browser. Jeg er jo lidt af en Googleman, og faktisk anvender jeg en del af Googles tjenester, hvilket gør at samspillet med Google Chrome spiller rigtigt godt sammen. Googles produkter harmonerer godt i Google Chrome, og denne ”familie” af ydelser ligger lige til højrebenet hos mig, som bruger Android og som også en gang imellem tænder min Chromebook – Googles lille styresystem til bærbare computere.

Folk blev knotne

Google Chrome forbedres løbende, og nogen vil måske opleve at visse ting ændres med tiden. For eksempel har jeg igennem et stykke tid ikke kunnet forstå, hvorfor jeg ikke kunne komme tilbage til den forrige hjemmeside ved at bruger Backspace-tasten på mit tastatur.

Genvejstaster er nemlig guld værd, synes jeg. Der er jo ingen grund til hele tiden at famle efter musen, hvis et alternativ foretages via tastaturet. Her har jeg i mange år anvendt Backspace tasten når jeg lige skulle én hjemmeside baglæns i historikken. Mange af læserne bruger med garanti ”tilbage-pilen” oppe til venstre i browseren, ikke sandt?

Men altså, Google har nu fjernet denne mulighed for at anvende Backspace-tasten. Selv forklarer Google det med, at mange mennesker blev irriterede, hvis de var i gang med at udfylde en formular på nettet, og brugte Backspace for at rette et bogstav eller 2. Her blev folk altså godt knotne, når de opdagede at de ligefrem kom en hjemmeside baglæns.

Her er 4 smarte genvejstaster

Derfor kan du ikke længere bruge Backspace for at komme baglæns i historikken. Heldigvis er der er lille godt fif: i stedet for at bruge Backspace, kan du gøre følgende:

Hold Alt-tasten nede og tryk på ”venstre-pilen” på dit tastatur.
Vupti – så sendes du en hjemmeside baglæns.

Prøv også at holde Alt-tasten nede og tryk på ”højrepilen” på dit tastatur.
Vupti – så sendes du en hjemmeside fremad, hvis du altså har været et smut baglæns.

Husk også at du nemt kan scrolle nedad på en hjemmeside ved at bruge mellemrumstasten på dit tastatur. Hvis du herefter skal scrolle opad igen, bruger du såmænd Shift + mellemrumstast.

Hvis du ønsker at komme op i adressefeltet for at skrive en ny www-adresse eller for at skrive et søgeord, kan du trykke på din F6-tast.

Hvilke er dine favorit genvejstaster?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.