Gaver til konfirmander

Gaver til konfirmander

Foråret er kommet og det er ensbetydende med, at en lang række unge mennesker/børn overgår til status som konfirmander. Den store tid for konfirmationer er allerede startet, og sådan fortsætter det en periode her i foråret. Konfirmationer er lig med gaver, så nu sendes mange tusinde danskere i tankelejr for at finde den bedste gave til konfirmanden.

Mange vælger at handle gaverne på nettet. Ganske som var det jul. Julen er blevet den højtid på nettet, hvor gaveræset går amok på nettet, og konfirmationer er heller ingen undtagelse. Flere og flere danskere køber konfirmationsgaverne på internettet.

Den ene webshop efter den anden får besøg af os danskere med febrilske bevægelser, når kortnummer, dato og kontrolcifre skal indtastes ved den virtuelle indkøbskurv. Du bør blot tage dig i agt, inden du handler, for der er nogle forholdsregler du bør tage med, inden handlen er overstået.

E-handel kan være en svær størrelse, så derfor har e-mærket udsendt 3 gode råd til folket, så du undgår de værste skuffelser, når du handler konfirmationsgaver på nettet. Lad os kaste et blik på de 3 gode råd.

Bytte eller fortrydelsesret

Når du køber an vare på nettet, har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Det betyder med andre ord, at du kan returnere varen, hvis du fortryder dit køb. Vær dog opmærksom på, hvis du køber konfirmationsgaven i god tid. Herved risikerer du at tidsfristen overskrides, inden konfirmanden pakker din gave op.

Det betyder at hvis konfirmanden ikke er så begejstret for gaven som du er, risikerer vedkommende at han/hun ikke kan nå at bytte gaven, fordi de 14 dage er gået. En løsning kan være at du kontakter den pågældende webshop og forklarer dem situationen. Dette kan resultere i en god særaftale mellem jer.

Fup og fiduser

Er der nogen, som godt kan lide gaveræs, er det banditter med falske webshops. Banditterne ved nemlig godt, at du og jeg søger gaver på nettet, og ofte er det gaver, som tager udgangspunkt i brands, der er populære hos konfirmanderne. Det kan være en mærkevaretaske eller labre gummisko med Puma eller Nike på siden.

Banditterne gør således det, at de sælger fantastiske varer til fantastiske priser. Somme tider får du en ussel kopivare som ikke er meget værd og somme tider risikerer du slet ikke at modtage noget som helst. Tjek derfor webshoppen grundigt for CVR-nummer og stavning, inden du lander dine penge der. Hvis prisen er for god til at være sand, så træk følehornene til dig.

Er gaven som den skal være?

Når gaven til konfirmanden så en dag er lagt i din postboks eller -kasse, bør du lige åbne pakken for at se, om alt er som det skal være. Er det den rigtige gave og er den ankommet i hel tilstand? Hvis du finder en fejl ved leveringen, bør du straks kontakte webshoppen.

Transportskader kan jo opstå, og de fleste konfirmander vil blive kede af at modtage en elektronisk gave, der har fået vand eller en lækker sweatshirt med upæne fedtstriber. Det nemmeste er at gøre noget ved sagen, når gaven er landet. Går der 2-4 uger før du opdager det, kan det give irriterende udfordringer.

Tillykke til konfirmanderne!

www.emaerket.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.