Fem wordpressede fredagslinks

Fem wordpressede fredagslinks

Efter et par ugers pause er fredagslinks tilbage. Jeg beklager at siden står lidt stille i denne tid, men jeg er presset en smule på mit job i Bojsen IT, hvor jeg bygger WordPress hjemmesider. WordPress er mit absolut foretrukne system til hjemmesider, og det er der forskellige årsager til.

For det første er det en meget brugervenlig CMS. CMS står for Content Managent System, og det betyder at du typisk logger ind i et ”lukket” system, hvor du så opretter en side eller et indlæg og gemmer, hvorefter det er synligt på hjemmesiden med det samme. I gamle dage skulle man gemme og derefter uploade med et FTP-program.

WordPress er ligeledes akkompagneret af tusindvis af skabeloner, så man kan skabe flotte og brugervenlige hjemmesider. Også til brug på telefoner og tablets. Mit foretrukne tema er faktisk skabt af folk fra Ukraine, hvilket gør mit forehavende endnu mere behageligt.

Et sikkert CMS?

Desuden kan du installere i tusindvis af plugins, som måske kan oversættes med en form for apps til smartphones. Et plugin kan fx hjælpe med SEO på hjemmesiden, mens et andet plugin kan generere en webshop på få minutter.

WordPress opdateres jævnligt, hvilket gør det til et relativt sikkert hjemmesidesystem. Jeg ved godt, at intet er bombesikkert, men hvis man sørger for at få opdateret systemet, plugins og temaer, er man godt stillet, vil jeg mene.

Har du brug for assistance til dit WordPress projekt, er der adskillige fora og grupper på Facebook, hvor frivillige hjælper hinanden. Der er desuden mange bureauer, som står til din disposition, hvis du har behov for hjælp.

Du kan som sagt bruge WordPress til en webshop via et plugin, der hedder WooCommerce. Men WordPress er også superegnet til firmahjemmesider og personlige blogs. Har du brug for at vise noget af dit arbejde, kan du gøre det via et portfolio.

Ikke mere sludder om WordPress her. Vi skal i gang med fredagslinks, og vores trofaste linkpusher, Martin Bo, har sendt gode links. Vi skal derfor en tur op i atmosfæren, læser nørderier på engelsk og dansk, downloade videeoklip samt se gamle versioner af hjemmesider.

https://www.clickminded.com/google-cache-search: Via dette link kan du se cachede versioner af hjemmesider.

https://clipgrab.org: Har du brug for at downloade et videoklip fra fx YouTube, Vimeo eller Facebook? Så prøv med ClipGrab.

https://www.bleepingcomputer.com: Nyheder og artikler for nørder.

https://internetforbrugeren.dk: Og også nørderier på dansk via Internetforbrugeren.

https://solarsystem.nasa.gov: Vi slutter af højt oppe. Kom nu sikkert ned.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.