Fem volapykske fredagslinks

Fem volapykske fredagslinks

Så kom vi igennem 1. maj i det ganske land. Den internationale kampdag for arbejdere er stadig et menupunkt på verdensordenens hjemmeside, og heldigvis for det. Det er nemlig vigtigt, at vi husker at stå ved hinandens side i denne tid, hvor ego og individualitet vokser og vokser.

Tag en tur med bus eller tog. Bemærk hvor mange mennesker, som sidder og kigger nedad. Ikke på sko eller bukser. Men på de små lysende skærme, som er en meget stor del af de smartphones, som leverer historier, fotos, videoklip og meget mere.

Tidsrøver punktum dk – jeg siger det bare. Vi bruger så meget tid på det lille elektroniske vidunder, så vi tit glemmer at være til stede, når vi er sammen med andre gode mennesker. Vi lukker os selv inde i vores små, respektive universer, hvor følelsen af IKKE at være en del af noget, skræmmer os fra vid og sans.

Det hedder også FOMO på websprog anno 2024. Fear Of Missing Out. Hele tiden tjekker vi Instagram, Snapchat, mails, notifikationer fra Facebook, TikTok scheisse og det der er værre. Hele tiden slubrer vi ligegyldigheder i os i stedet for at se på hundens leg på græsplænen, babys bevægelser i barnevognen eller sortsolens jagt efter føde.

Brug sanserne

Solen skinner derude, og det er tegn på at foråret er kommet til os. Lad os sætte kroppene i bevægelse og komme derud, hvor vores sanser sættes på prøve. Se. Lyt. Snus. Føl. Mærk. Af sted med dig, og hvis du glemmer din smartphone derhjemme, går det nok alligevel.

Det er fredag og vi skal en tur på nettet. I dag handler det om de første maj-links i 2024. Det fejrer vi med at finde ud af hvad klokken er, og om det er juleaften. Vi går også ind over ladcykler samt miljøministeriet, som snakker for sin syge moster. Og så handler det om optisk bedrag, eller det der er slemmere.

https://kiw.dk: Hvad er klokken? Tak til Guffi i forummet for dette link.

https://babboe.dk: Hvis du overvejer at købe en ladcykel her i foråret, så vær opmærksom på, hvilke modeller der er blåstemplede.

https://mim.dk: Miljøministeriet. Snak. Snak. Det er snak.

https://isitchristmas.com: Er det egentlig jul nu?

https://optical.toys: Optisk bedrag?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.