Fem vinterlige fredagslinks

Fem vinterlige fredagslinks

På lørdag – natten til søndag – skal alle danskere stille deres havemøbler tilbage i skuret. De skal også huske at justere deres ure, så tiden atter kan pege på vintertid. Vintertiden er jo sådan en størrelse, som man skal lære at leve med.

Personligt kan klart bedst lide sommertiden. Det lugter nemlig af grill, plæneklippere, kolde øl i skyggen, skønne ture på golfbanen samt de lyse aftener. Det skal vi altså af med for en stund, og det starter altså på natten til søndag.

Klokken 02 bliver klokken 01, hvilket jo nærmest kan betegnes som enten en tryllekunst eller et bedrag. Hvem snyder hvem? Min labrador, Karla, kan ikke forstå at hendes fodringsklokkeslæt pludselig skal skubbes en time, og jeg forstår ikke hvorfor det pludselig er mørkt, inden jeg når hjem fra arbejde.

Jeg forstår heller ikke, hvordan det kan lade sig gøre at narre en masse penge ud af den danske stat. Om man så er 64 år eller om man bare er en snu rad – hvor er det ærgerligt at de kloge somme tider narrer de mindre kloge. Det gør ondt på den danske stats økonomi – og dermed også på min.

Overskrifter med fyrighed

Nordea er pludselig kommet i overskrifterne, hvilket sikkert hjælper lidt på humøret på den nræliggende direktionsgang hos Danske Bank. Dårlig omtale er bedre end ingen omtale? Nej, ikke altid, vil jeg mene. Jeg er faktisk ret sikker på, at de to banker gerne havde været overskrifterne foruden.

Overskrifter kan jo defineres som en kort tekst, der sammenfatter indholdet i en længere tekst. En overskrift kan forfattes på en neutral facon, eller man kan give den fuld skrue og stryge om sig med sensationslystne superlativer og øjenløftende adjektiver. I disse dage er det altså Nordea, som skal leve med især journalisternes kreative ordspil.

Det vil jeg sådan set ønske Nordea held og lykke med. Jeg har ingen respekt for virksomheder, som hæver en form for kasse på bekostning af moral, love og paragraffer. Vi almindelige borgere skal jo passe vort arbejde, og hvis nogen på kontanthjælp tjener 200 kroner på en blomstertur, skal beløbet straks modregnes kontanthjælpen. Hvad skal Nordea og Danske bank så?

Det er fredag, og mens vi venter på vintertiden, kan vi lige så godt hilse på 5 hjemmesider som har forskellige budskaber. Det handler således om internetkalenderen, banken, hvidvasken, linket og passwordet.

www.nordea.dk: Nordea, here we come. Jeg håber for alles skyld at sandheden kommer frem.

www.hvidvask.dk: Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg fik lyst til at besøge denne hjemmeside, men bag domænet gemmer Anklagemyndigheden sig.

http://latest.is: For folk som er på Twitter, ved man at der svømmer en hulens masse links rundt på dette sociale medie. Her får du en oversigt over de seneste og største links fra Twitter.

www.routerpasswords.com: Kender du situationen: du har en router installeret i huset, og pludselig skal du ind og bearbejde nogle indstillinger. Men hvad er standard passwordet for routeren?

www.forekast.com: Vi slutter af med internettets kalender. Intet mindre.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.