Fem vinterdækkede fredagslinks

Fem vinterdækkede fredagslinks

Nå, for pokker da. Så kom sneen væltende ned over Danmark, og vi på Fyn får vist nok lidt ekstra af det i dag. Det betyder jo så også at mange af os finder kælkene frem og hygger med ungerne. Eller rettere: det håber jeg da.

Nu er chancen der for at vriste skærmene fra de stakkels små børn og lokke dem ud i vinterkulden, så deres kinder får lidt rød farve og deres øjenlåg bliver en smule tungere, når I kommer ind i varmen igen.

Varmen er et pænt stykke fra os. I al fald hvis vi taler om varmen udenfor. December er netop fløjtet i gang, og vi skal nok ikke gøre os forhåbninger om solens dejlige varme, før vi kommer til april eller maj. Det er alligevel mange måneder, at vi går og skutter os.

Alligevel synes jeg at Danmark er det bedste land at bo i. Ikke fordi jeg har noget at have det i. Tyskland er jo også pragtfuldt. Og Østrig. Og Canada. Og Skotland. Og Vietnam. Der er mange skønne lande, men jeg synes vi har det ret godt herhjemme i Danmark.

Det hedder altså en julemand

Der vil altid være plads til forbedringer, men i det store hele synes jeg ikke, at vi har så meget at brokke os over. Det skulle da lige være, at nogle politikere synes at der skal være skattelettelser, mens det så kommer til at gå ud over borgerne i kommunerne og regionerne. Det er svært at se logikken fra mit vindue af.

Når jeg kigger ud af vinduet ser jeg snefnug på ruden og masser af sne på Svendborgs tage. Det er den første december i dag, og symbolikken med sneen er ikke til at tage fejl af. Man kan næsten fornemme en kane nede i bybilledet, ført af en mand som hulker hohoho, mens han kører derudad.

Og jo: det hedder en julemand og ikke en juleperson. Basta.

Det er fredag og vi skal en tur ud på nettet. Vi skal lege med vinterdæk, håndbold, musikfestival, klima og kroner.

https://www.ihf.info: VM i håndbold for kvinder er i gang. Må det bedste mandskab vinde. Øh undskyld: kvindskab.

https://www.cop28.com: Jeg håber inderligt at landene kan blive enige om, at vi skal handle – og det skal helst være nu.

https://www.musikilejet.dk: Denne fine festival meldte udsolgt på ganske få minutter. 10.000 stk billetter solgt.

https://kroner.dk: Her troede jeg at jeg skulle læse om tusindkronesedler, men det handler om noget helt andet. Kan du gætte hvad?

https://vinterdæk.dk: Hvis du ikke har fået dem skiftet endnu, er det på tide.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.