Fem vilde fredagslinks

Fem vilde fredagslinks

I morgen melder datoen den 4. juli. For os danskere er det vel mere eller mindre en almindelig sommerdag i starten af juli med mindre man altså har fødselsdag, skal giftes eller vinder 100 kroner i lotto. For amerikanerne er det anderledes.

Det er nemlig USA’s uafhængighedsdag. Fourth of July. Siden 1777 har amerikanerne fejret dagen med pomp og pragt, og dette inkluderer fyrværkeri, cigarer, øller og masser af optog. I denne tid ser mange mennesker på dagen med skræk på forhånd. For hvad vil der ske, når millioner af mennesker pludselig har lyst til at fyre den af – når coronaen hele tiden lurer omkring os.

Der er nemlig stadig grund til at tænke sig om, når vi er sammen med andre mennesker. Håndspritten er stadig aktuel, så husk at smøre hænderne ind i håndsprit, når du handler. Husk også at holde afstand til andre mennesker. Det gælder i butikker, på arbejdspladser og andre steder, hvor man er sammen.

Virussen er her endnu

Virussen er ikke forduftet. Bare spørg i Hjørring. Eller i Nyborg. Eller i den by, hvor du bor. Det er muligt, at der er meget få tilfælde i dit lokalsamfund, men ude i det gennemsigtige ingenting lurer corona og venter på det næste offer. Hvis corona kan ramme den helt rigtige smittespreder, har den potentiel chance for at ødelægge humøret hos mange andre mennesker.

Så kære venner, indtil vi forhåbentlig snart har en vaccine bedes I stadig huske på at holde afstand og ellers generelt følge de råd og vejledninger, der kommer fra myndighederne. Denne krise er ikke overstået – og jeg venter med spænding på efterdønningerne oven på den fjerde juli i USA.

Fredagen er over os, så det fejrer Nettips traditionen tro med fem fredagslinks. I dag bliver du sendt i armene på masser af musik i Svendborg, et gratis brænderprogram, historiske rejser, Ronald McDonald Børnefond og spændende lydmuligheder i hjemmet.

https://historiskerejser.dk: Historiske Rejser er et rejseselskab, der fokuserer på rejser med historien i fokus. Rejs tilbage i tiden, hvor corona ikke eksisterede.

https://rmbornefond.dk: Ronald McDonald Børnefond gør noget for danske familier, hvor et barn er indlagt på sygehuset. Støt det gode formål.

https://www.cdburnerxp.se: Pomse giver et godt tip i forummet: et gratis program til at brænde cd’er og dvd’er med. Det hedder CDBurnerXP og findes blandt andet i en dansk version.

http://indretmedlyd.dk: Indret med lyd er sådan en hjemmeside, der byder på forskellige lydløsninger. Prøv for eksempel at grave subwooferen ned og skab en herlig lyd i haven.

https://www.5700summer.dk: Heyyyy! Kom til Svendborg i uge 32 og mærk hvordan den sydfynske hovedstad beviser at vi kan hernede. Vi byder på en række spændende koncerter med blandt andre Tim Christensen, Mads Langer, Barselona, Søren Huss, Alberte Winding, Carl Emil, Hans Philip, Hjalmer, Hush, Phlake, Alex Vargas og Jacob Dinesen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.