Fem vestjyske fredagslinks

Fem vestjyske fredagslinks

Regnen falder ned over os, og det har den gjort et pænt stykke tid nu. Det kommer ovenfra og man kan somme tider få den tanke, at nu må beholdningen deroppe da snart være løbet tør. Men umiddelbart fortsætter det med at vælte ned over os. Godt for nogen – knapt så godt for andre.

Men vi kan altså ikke stille så meget op over for vejret. Heldigvis. Vi mennesker kan så meget, og vi elsker at styre tingene i den retning, som vi synes ting skal styres. Det gælder inden for mange områder. Computere bliver mere intelligente. Biler kan køre selv. Æggekogere stopper, når de fornemmer at ægget er blødkogt.

Og vores smartphones holder også øje med os. De ligger i vores lommer og tasker, og hvis vi passerer en tøjbutik, kan telefonen finde på at give os en meddelelse om, at de har regntøj på tilbud. Telefonen melder også om vejrsituationen. Det betyder at vi kan nå at komme i tørvejr, inden vi bliver drivvåde.

Men teknologien er også en fare for vores sikkerhed. It sikkerhed er stadigvæk værd at holde fokus på, og blot en lillebitte slendriansindstilling kan medføre, at vores telefoner eller computere bliver inficeret af skidt. Skidt der kan betyde at vores humør får et hug i den forkerte retning. Og det er bare ikke rart.

Ransomware – pas på!

Ransomware er noget værre skidt. Et klik på det forkerte link kan betyde at vores apparater bliver smittet med slemme ting, der betyder at hvis vi ikke betaler nogle bitcoins til banditterne, så mister vi vores filer og mapper. Krypteret til ikke-genkendelighed. Vi kan græde vores salte tårer – intet hjælper.

Så pas på med at klikke løs med finger og mus. Et forkert klik kan medføre, at du pludselig står med håret i postkassen. Dine data kan ikke åbnes i normal tilstand, og dermed kan års arbejde og fornøjelser være spildt. Dokumenter, regneark, pdf-filer, billedfiler og videoklip kan være spoleret. Be careful out there.

Det er fredag og vi skal fredagsklikke. I dag handler det om så varierede emner som taxaforsikringer, lingeri, videoredigering, Langeland og ransomware.

www.taxaforsikring.dk: Her handler det om forsikringer til taxa og flextransport.

www.vegascreativesoftware.com: Jeg kender ikke Vegas, men det skulle være et virkelig godt alternativ til Adobe Premiere Pro, et fantastisk program til videoredigering.

www.ransomware.dk: Og hvad gemmer sig bag dette spændende domæne. En it virksomhed fra Sorø med et interessant navn såmænd.

www.visamlerenderne.dk: Man kan mange ting på Langeland, og nu kan du følge med på denne hjemmeside.

www.victoriassecret.com: Og vi slutter af med flotte farver, former og kurver. Ifølge TV2 aflyser Victoria’s Secret deres årlige show på grund af ny marketingstrategi. Den marketingchef bør indkaldes til en alvorlig MUS.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.