Fem ustyrede fredagslinks

Fem ustyrede fredagslinks

Huhej. Her til morgen læste jeg i en avis – altså en af dem på nettet – at en bilproducent lancerer en ny bil til næste år. Det er der sådan set ikke odiøst i, men den kommende automobil er udstyret uden rat og pedaler. Intet rat. Ingen pedaler!

Forestil dig cirka samme scenarie: du sætter dig foran husets stationære computer – eller bærbare for den sags skyld – men der er intet tastatur. Ingen mus. Eller mousepad. Der er en skærm, som du stirrer blind ind i. I det øjeblik du sætter dig og blinker 3 gange med øjnene, starter dit e-mailprogram op, og du er klar til at sende og modtage emails.

Du blinker herefter 2 gange med højre øje. Programmet starter en ny meddelelse op, og med høj røst siger du: ”Nettips.dk”. Straks udfyldes Til-feltet med e-mailadressen, der hører til Nettips.dk-personen. Herefter hopper cursoren automatisk ned til Emne-feltet. Du siger: ”Hej Allan”.

Feltet udfyldes. Automatisk. ”Hej Allan” står skarpt og korrekt stavet i Emne-feltet, og uden at du har løftet en finger, står cursoren nu i Besked-feltet og venter. Tålmodigt. Det kan du se på antallet af blink i minuttet på sådan en cursor. Ingen hektisk blinkeri. Stille og roligt afventer cursoren dine kommandoer.

”Kære Allan. Hvad sker der for dig. Hvad sker der med Nettips.dk. Hvornår foregår der noget sjov og ballade på kanalen igen”?

Stop! Stop! Stop!

Mens du snakker, ser du at computerens indbyggede mikrofon har taget imod din talestrøm. Dine talte ord er omsat til konsonanter. Og vokaler. Selv æ’et i ”kære” er skrevet korrekt. Det samme gælder å’et i ”hvornår”. Og komma, punktum og spørgsmålstegn er også sat korrekt. Mon der sidder en lille dansker gemt i computerens kabinet?

Idet du har indtalt sidste besked, siger du – uden at blinke – ”Send”. Swusssch! Højttaleren i computeren sender en symbolsk lyd, som konkluderer at du nu har sendt en meddelelse til Allan fra Nettips.dk. Du læner dig tilbage. Pludselig toner solens stråler ind igennem dit vindue. Lyset er skarpt.

Du misser anstrengt med øjnene og fortryder straks. At misse anstrengt med øjnene foran computeren har nemlig en fatal betydning. Missen med øjnene opfattes nemlig som en ”Format C:”-kommando, og inden du når at hive strømstikket på computeren, er alt slettet. Din harddisk er tom. Du stirrer. Længe. Og går ud i samfundet og får et liv.

Fredagen her byder på fem friske fredagslinks, som nok skal begejstre nogen. Om ikke andet så hjemmesidernes ejere. Vi ser på gratis e-mailtjeneste, Liberal Alliance, et dødt magasin, cannabis olie og et amerikansk it magasin.

www.liberalalliance.dk: Personligt kunne jeg ikke drømme om at stemme på dette danske politiske parti, men der er så megen god underholdning gemt dér, at jeg straks giver linket til hjemmesiden videre. Må den bedste mand vinde …

www.cover.dk: Jeg googlede Sarah Zobel, fordi hun åbenbart er gået fra en mand, som synger, og faldt derigennem over Covers hjemmeside. ”Fremtiden er her lige nu” står der på hjemmesiden. Der står også at hjemmesiden re-lanceres i midten af 2017 …

www.techradar.com: Jeg var på udkig efter noget godt, gratis antivirus til en god vens computer og faldt over Techradar. Amerikansk magasin, men tilsyneladende godt.

www.cannabis-olie.dk: Cannabis olie er et omdiskuteret emne i tiden. Jeg skal hverken sige for eller imod. Men linke til en side om cannabis olie kan jeg dog godt magte.

www.10minutemail.com: Har du brug for en e-mailadresse her og nu, og skal den skrottes hurtigt bagefter. Så kan du bruge denne service. Og den virker.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.