Fem umusikalske fredagslinks

Fem umusikalske fredagslinks

Så vakte endnu en dokumentarudsendelse (eller rettere 2) opstandelse i den danske befolkning. I ugens løb blev TV2’s Den Sorte Svane lagt en smule til side i danskernes bevidsthed, idet DR præsenterede 2 dokumentarudsendelser med titlen Sexisme i musikbranchen.

De 2 udsendelser handlede kort fortalt om sexisme musikbranchen i grimme klæder, hvor især 2 mandlige artister kommer i fokus på grund af deres sexistiske tilgang. De 2 artister er delvist anonyme i udsendelserne, men i dag ved alle hvem de to herrer er. Nettips bringer ikke navnene på de to mænd, men holdningen her på tastaturet er klar: de to mandlige artister skulle skamme sig.

De har uforbeholdent udnyttet den magt de besidder, som etablerede kunstnere på den danske musikscene, og når den ene ligefrem også jagter unge piger på under 18 år, har jeg intet tilovers for sådan en artist. Det er ganske enkelt for ulækkert.

Lad os lære af historien

Nix, min støtte går ubeskåret til de kvindelige kunstnere, som har været udsat for sexisme. Det er desværre ikke nyt, og det har formentlig været en officiel hemmelighed i branchen, at unge piger og kvinder har måttet lide under en fæl mandschauvinisme og ubehagelige tilnærmelser.

Vi kan ikke ændre på historien, men vi kan lære af den. I denne ombæring mener jeg at vi skal huske hinanden på, at vi skal behandle hinanden med gensidig respekt. Uanset køn. Vi skal behandle hinanden, som vi gerne selv vil behandles.

De 2 artister har trukket sig fra optrædener de kommende måneder. Musikere, festivaler og arrangører boykotter de 2 mænd, og de må gå en sommer i møde uden de store job. Begge mænd har det sikkert virkelig dårligt, og begge angrer forhåbentlig at de gik over stregen. Begge ligger som de har redt.

Det er fredag og det fejrer Nettips med at bringe Martin Bos 5 fredagslinks. I dag handler de 5 fredagslinks om EM i fodbold, powerbanks, naturens ressourcer, oste og gratis software til download via open source.

https://www.uefa.com/euro2024: Yes! Så går årets fodboldslutrunde i gang, og kampene spilles på labre stadions i Tyskland. Kom så Danmark!

https://powerbanken.dk: Her får du et stort udvalg af elektronik og mobiltelbehør.

https://www.nature.com: Hvis du mangler viden og grundig research om naturens ressourcer, er du landet det rette sted på Nature.com.

https://www.osteborsen.dk: Er der huller i osten? Her får du mulighed for at købe en ordentlig mængde oste. Velbekomme.

https://www.osalt.com: Vi slutter af med dette prægtige tilbud om geniale open source programmer. Gratis software lige til at downloade.

Læs også

1 Comments

 1. El Barsko

  En sådan afsløring af snyd, og bedrag, som i Den Sorte Svane,
  skulle have været gjort, da Glistrup stod og viftede med sit nul kroner skattekort,
  selv om han havde million indtjening .
  Så ville meget sikkert have set anderledes ud i dag.
  Men Glistrup blev bare slagtet, efter devisen:
  Det er squ i orden vi snyder, og bedrager, men du skal squ ikke,
  SIGE det, så folk forstår det.
  Og mange andre fortsatte med samme snyd, og bedrag.
  El Barsko

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.