Fem udflyttende fredagslinks

Fem udflyttende fredagslinks

Hvilke ramaskrig, der brød ud i ugens løb, hvor statsministeren en hverdag klokken 13 kunne forkynde, at en række arbejdspladser flyttes fra København til provinsen. En beslutning der influerer på mange danskeres liv. Eller rettere: måske influerer på mange danskeres liv.

De ansatte har nemlig det frie valg: at blive i København og omegn og finde et andet job. Der er nemlig ingen tvang blandet ind i anordningen. Hvis dette bliver konsekvensen – at man siger nej tak til at flytte med – kan man nemlig fortsætte sin eksistens i hovedstaden, som om næsten intet var hændt.

Men så enkelt er livet naturligvis ikke. Gode job hænger ikke på træerne, selv om ledigheden er pænt lav i øjeblikket. Det handler også om at kunne tilpasse sig nye situationer. Et nyt job medfører nye kolleger, nye chefer og nye opgaver. Og formentlig nye kunder og samarbejdspartnere.

Dermed bliver der – uanset hvad – rørt i sovsen, og de enkelte individer bliver nødt til at tilpasse sig den omgivende position. Samme konsekvens vil der være, hvis man vælger at flytte med job ”ud i provinsen”. Bemærk mine citationstegn, fordi ”ude i provinsen” ikke behøver at være så slemt, som mange frygter.

Vi er rare ude i provinsen

Vi er ganske rare ude i provinsen, og vi kan ofte godt lide at kalde en spade for en spade. Og jeg lover alle, at vi nok skal tage godt imod jer. Eller rettere: jeg kan ikke tale på alles vegne, men jeg tør godt love, at vi på Sydfyn vil modtage jer med åbne arme og byde jer velkommen. Og I kan roligt glæde jer.

På Sydfyn lever vi livet i et helt specielt og godt tempo. Vi er en del af Cittaslow, og vores børn og unge har mulighed for at vokse op i gode og sunde omgivelser. Ligesom i København. Livet er blot en anelse anderledes her ude i provinsen. Det er ikke så slemt, som mange frygter.

Alligevel får I min sympati. I som er nødt til at hive teltpløkkerne op og følge med jobbet. I har min forståelse for den frustration, der rammer jer, og jeg er helt med på, at familiens vaner brydes og nye skal dannes. Ægtefællen skal finde nyt job, og børnene skal skifte skole og hvad dette indebærer. Venner forlades og nye inviteres.

Men det er formentlig ingen katastrofe. Danmark er et lille land, og Storebæltsbroen står der stadig. Mange kan være tilbage i København på få timer, så hvis livet ude i provinsen er værre end først antaget, så kan man relativt hurtigt vende tilbage. Der kan være økonomiske faktorer indblandet, men der er ikke tale om liv eller død. Og jeg vil gerne være en af de første til at sige velkommen til de nye beboere på Sydfyn.

Det er fredag, og efter denne lommefilosofi er det blevet tid til 5 fredagslinks. Vi skal se på stormflodssikring, hjertestartere, tennis, nummerplader og madvarer.

www.stormflodssikring.dk: Jeg synes godt nok, at der er væltet meget vand ned over os de seneste måneder. Godt at vi har eksperter på området, hvis stormfloden rammer os.

www.langelandshjertestarterforening.dk: Liv eller død? Dette afgøres somme tider på sekunder eller måske minutter. En person med hjertestop kan imidlertid reddes, hvis der er en hjertestarter i området. På Langeland ved de en masse om det, og de er vanvittigt dygtige og professionelle.

www.ausopen.com: Caroline Wozniacki og de andre dygtige tennisspillere mødes i en turnering down under i disse dage. Australian Open er i gang, og danske Miss Sunshine er i skrivende stund heldigvis stadig en del af den spillende turnering.

www.nrpla.de: ret sjovt domæne, ikke sandt. På dette website får du en masse informationer om bestemte køretøjer, hvis du kender køretøjernes nummerplader.

www.twofoods.com: Har du brug for at sammenligne mad? Hvad kan en gulerod i forhold til en kartoffel? Tjek det ud her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.