Fem tyske fredagslinks

Fem tyske fredagslinks

Onsdag aften skete det så: Tyskland røg ud af VM turneringen efter de 3 indledende gruppekampe. En situation de færreste havde set komme, og tilbage står en stor nation med stolte fodboldtraditioner: hvad skete der? Hvad gik galt?

Selvransagelse er en vigtig ting her i livet, og man kan med rette stoppe op en gang imellem og spørge sig selv, hvor for en bestemt ting gik, som den gjorde – og man kan måske sågar spørge sig selv om man kan undgå eller gentage situationen, alt efter om det er skidt eller kanel.

Succesoplevelser er jo altid sjove. Følelsen af at have udført noget godt og stort er enestående, og det er en følelse som man næsten altid gerne ser gentaget på et andet tidspunkt. Måske gik det godt til eksamen? Hvorfor gik det godt? Havde du forberedt dig ekstra godt? Var du mere afslappet under seancen? Huske du at give hånd på den rette måde? Så du censor i øjnene? Havde du ekstra overskud til small talk?

Samme situation kan du sætte dig selv i, hvis du oplever en knapt så rosenrød affære. Mistede du en ordre i din virksomhed? Sagde du noget forkert til kunden? Var du lidt for afslappet i forhold til kundens ønsker? Var prisen gennemtænkt? Havde du sat dig nok ind i kundens behov? Hele tiden kan det være godt med selvransagelse med henblik på at gøre det bedre næste gang.

Årsagen til sammebruddet?

Det tyske fodboldlandshold har al mulig grund til at spørge sig selv om årsagen til sammenbruddet (som jeg vil tillade mig at kalde det). Var spillerne lidt for trætte? Havde de så stor selvsikkerhed, at de glemte at spille bold med hjertet? Var de rette spillere udtaget? Kunne træneren motivere spillerne på anden vis?

Nuvel, VM fortsætter og det endda med dansk deltagelse. Så længe det varer. Måske helt til finaledagen. Måske til søndag aften. Vi ved det først, når det sidste fløjt i kampen imod Kroatien har lydt.

Og så er det tid til fredagslinks. I dag handler det om verdens bedste musikvideoer fra et band, professorterninger, Rusland, mærkelige lyde i bilen samt noget virkelig scary noget …

www.rusland.dk: VM finder sted i Rusland, så jeg måtte naturligvis tjekke indholdet på dette danske domæne. Jeg er stadig i tvivl om hvad det handler om …

www.mycarmakesnoise.com: Kender du det: du kommer kørende i bilen, og pludselig hører du en mærkelig lyd – hvad stiller du op?

www.rubiksolve.com: Professor-terning gå hjem!

www.reelscary.com: Dette er ikke for børn og sarte sjæle. Scary film eller på dansk: gys og rædsel på lærredet.

www.okgosandbox.org: Jeg tror ikke jeg tager munden for fuld, når jeg påstår at bandet OK Go producerer de mest gennemførte musikvideoer af alle. Tjek det ud på hjemmesiden. Fantastisk!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.