Fem tourske fredagslinks

Fem tourske fredagslinks

Touren er i udbrud, og de kommende mange dage skal det handle om, hvorvidt Fuglsang eller en anden dansker kan komme i positivt centrum i et af verdens hårdeste cykelløb. Der er inviteret op til barsk dans på den franske asfalt, og manges øjne er rettet mod cykelrytterne.

Øjnene er også rettet mod Jørgen Leth som blev vejet og fundet for let hos TV2. Her har Leth ellers været ret fast ekspertkommentator i mange år. Det stoppede altså i år. Leth fik altså stødet og måtte stiltiende se til, at Ritter og Rolf tager tørnen sammen med Chris.

Nu har Leth rottet sig sammen med sin søn. De forsøger nu – i samarbejde med Citroen – at bevare fatningen, og det sker ved hjælp af en videopodcast, hvor far og søn er på tour, og hvor de altså stadig beriger os med deres historier fra den franske natur. Det er jo et stærkt initiativ.

Elendig lydkvalitet

Men der er et men. Og det er at kvaliteten på disse podcast er alt for ringe. Der er støj i baggrunden, og somme tider kan man næsten ikke høre, hvad det er at Leth filosoferer over. Det kan være et mikrofonproblem, der skal justeres. Men fakta er, at kvaliteten ikke er tidssvarende i en podcast anno 2019.

Man kan jo få en række tekniske hjælpemidler i dag, der gør at man næsten kan producere en gennem professionel podcast ved hjælp af en computer, en god mikrofon, et kamera, et godt stykke software og så ellers en netforbindelse. Dertil skal – naturligvis – lægges godt og velforberedt indhold.

Indrømmet: jeg er ikke den helt store tour-fan, og jeg har kun sporadisk set Leths podcast. Men jeg bakker op kritikken af disse videoer: lydkvaliteten er så skidt, at de små græshopper eller cikader overdøver Leths gyldne gloser. Og det er virkelig en skam, for det kunne de have imødekommet med en mikrofon til under 300 kroner.

Fredagens links skal handle om Leths video-podcast og om andre ting. Dette inkluderer en dansk filmpris, et gratis lydredigeringsprogram, tennis i Wimbledon samt Metallica.

www.metallica.com: I går aftes indtog Metallica Parken i København, hvor de spillede en heftig koncert. Jeg er hverken Tour- eller Metallicafan, så jeg er hverken i Paris eller i Parken.

www.wimbledon.com: Så er jeg nok mere til tennis, og de server løs i Wimbledon i disse dage. Nadal mod Federer. Det går næppe galt.

www.ocenaudio.com: Hvis du skal hjælpe Leth med lidt lydredigering, kan du måske gøre brug af dette gratis lydredigeringsprogram.

https://www.citroen.dk/citroen-universet/citroen-redder-turen.html: Her kan du altså se (men slet høre) Leths video podcast i samarbejde med bilmærket Citroen.

www.svendfilmfest.dk: Hele Danmarks filmprisfest. Stem dine egne favoritter til en flot hyldest.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.