Fem totalgratis fredagslinks

Fem totalgratis fredagslinks

I ugens løb skulle det vise sig at et nyt, godt tilbud sådagens lys: gratis antivirus fra den russiske sikkerhedsproducent Kaspersky. Produktet hedder Kaspersky Free, og da free betyder gratis på engelsk, er det altså gratis Kaspersky.

Free kan også betyde fri. Fri er et ord vi burde tillægge mere værdi. Frihed. Retten til at være et frit menneske. I øjeblikket tygger jeg en serie igennem på Netflix. Den hedder The Americans og handler kort fortalt om det spioneri, der foregik under Ronald Reagan.

På den ene side har vi FBI og CIA. På den anden side ser vi KGBs agenter, der fifler rundt i det amerikanske samfund. Det er naturligvis fiktion, og husk at vi ikke skal tro på alt, som vi ser. Alligevel giver det en vis formodning om, hvordan det var at leve som almindelig borger i Sovjetunionen.

Der er dømt kontrol

Vi blander ikke politik ind i essensen her på Nettips, men de røde kommunisttendenser var langt fra rosenrøde. Samme scenarie udspilles stadig i 2017. Måske ikke i Rusland, men i al fald i Nordkorea og Kina. Her lever borgerne ikke som helt frie individer. Der er dømt kontrol, og nogen holder øje med dig.

Desuden er der indført en form for censur, så borgerne ikke selv kan bestemme hvad de ønsker at læse, se og høre. Internettet er spærret af i form af internetsider, som ganske enkelt ikke kan åbnes, hvis du er borger i et af de 2 lande.

Glem alt om Google. Eller Facebook. Eller vestlige medier, der udtrykker skepsis mod regimerne i landene. Det er nemlig historier, som borgerne i Nordkorea og Kina skal forskånes for. Derfor har magthaverne i landene bestemt, at det skal borgerne bestemt ikke udsættes for. De gode beskytter folket.

Gratis og fri antivirus

Gratis Kaspersky er fri Kaspersky. Fri til dig og dine. Og husk at du kan besøge de hjemmesider du har lyst til at besøge. Det er muligt at nogen holder øje med din færd på internettet, men som udgangspunkt er alt tilladt, når blot du bevæger dig på den rette side af loven.

I dag skal de 5 fredagslinks handle om gratis antivirus, ny smartphone, Sverige, en pige med et kamera samt 6!

www.kaspersky.dk/free-antivirus: Og her er linket så til den gratis antivirus fra Kaspersky. Husk at afinstallere et eventuelt andet antivirusprogram, inden du installerer Kasperskys gave til folket.

www.sweden.se: Der er gang i den hos vores naboer i Sverige. Det handler såmænd om en it-skandale, hvor personfølsomme oplysninger er blevet lækket. Nu ruller der sandsynligvis ministerhoveder.

www.oneplus.net/dk/: OnePlus 5 skulle være den helt store smartphone på markedet i øjeblikket. Den slåas med Samsung og iPhone om markedet – og snart dukker Nokia 8 op …

www.6.dk: Dagens misbrug af et spændende domæne. Tallet associerer jo til mange ting, for eksempel 6 stykker frugt om dagen, så man bliver ret skuffet, når man ser indholdet.

www.girlwithacamera.co.uk: En pige med et kamera. Okay – hvad sker der så lige her? Ashley fra Glasgow fotograferer lidt her og der og bagefter lægger hun sine fotos op på hjemmesiden. Hun har i øvrigt 80.000 følgere på Instagram …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.