Fem tilbagevendte fredagslinks

Fem tilbagevendte fredagslinks

18 måneder! Det er den periode, som vi har gennemlevet coronaen og dens følger. Frygten. Angsten. Irritationer. Restriktioner. Det har bestemt ikke været let, men nu kan vi omsider begynde at se over på den anden side af den anmassende virus.

Der er mange meninger om den måde, som situationen er blevet grebet an på her i Danmark. Andre lande har grebet det anderledes an, og jeg er ikke nok inde i massen til at vurdere, hvem der har gjort det korrekt, og hvem der har fejlvurderet.

Det er dog ingen hemmelighed at jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at vi skulle leve så længe med restriktioner. Virussen forsvinder ikke, og vi skal fortsat være på vagt. Håndsprit og fornuft. Det følges ad. Men 18 måneder. Det er jo helt vildt.

Da Mette Frederiksen valgte at lukke landet delvist ned første gang, tænkte jeg i min naivitet at der ville være tale om en kortvarig nedlukning, indtil der kom styr på sagerne. Så dukkede frygtelige tv-billeder op fra Italien, og aviserne havde historier, hvor den ene var værre end den anden.

Kaos på sygehuse

Situationen var alvorlig, og herhjemme var vi hurtige til at skride til handling. Kaos på sygehusene ville være en katastrofal status for Danmark, og derfor var delvise nedlukninger en nødvendighed. Og det fortsatte en rum tid. Så endelig i midten af 2020 blev en mulig vaccine løftet op i lyset. Igen i min naivitet troede jeg at vi kunne have en vaccine klar i efteråret 2020.

Sådan gik det ikke. Men hellere sent end aldrig. Mange danskere har sagt ja til vaccinen, og tredje rulle er på vej til sårbare borgere. Godt for det. Nogen har sagt nej til vaccinen, og det har de da lov til. Jeg ærgrer mig bare gul og grøn, hvis situationen spiser til igen, fordi nye mutationer kan vokse sig store, når vaccinerede blander sig med ikke-vaccinerede.

Lad os komme over på den anden side sammen. I god behold. Det er fredag og vi skal fredagslinke sammen. I dag handler det om dans, tennis, webshops, brands og nørderier.

https://www.danseundervisning.dk: Så er det i aften, at mange danskere sætter sig foran fjernsynet for at se Vild med dans. Jeg tror jeg drikker en øl i stedet for.

https://www.banggood.in: Her er den indiske version af den store webshop platform, Banggood. Der skulle være fare for at købe katten i sækken dér, så pas på. I øvrigt er der tale om at blokere denne hjemmeside for danske forbrugere. Er det ok?

https://www.usopen.org: Vi nærmer os finalerne i tennisturneringen US Open. Her venter 2 spændte kvindelige teenagere i damesinglefinalen.

https://www.dk.rains.com: Endnu en kopisag. Geniale danske Rains er blevet kopieret af en udenlandsk mastdont. Og Rains har fået en erstatning.

https://www.theverge.com: Masser af indlæg om dit og dat. Tech. Underholdning. Videnskab.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.