Fem tiktokske fredagslinks

Fem tiktokske fredagslinks

Så er kineserne atter landet i det store søgelys. For nogle uger siden var det balloner, som svævede over nordamerikanerne, og nu er det Big brother-syndromet, som spøger i kulisserne. Det er den populære app, Tik Tok, som nu er landet i søgelyset. Den skal skydes ned – ganske som ballonerne.

Og hvorfor skal den så det? Jo, som det er med så mange teknikaliteter i denne verden, anses det som værende mere end sandsynligt, at Tik Tok snager i dit privatliv og sender informationerne hjem til Far Kina. Med andre ord har du en teknisk spion i lommen, hvis du har Tik Tok installeret. Siger nogen.

Nu er jeg hverken til Tik Tok eller andre moderne apps i den kaliber, men jeg har installeret Facebook på min Google telefon, og jeg ville være mere end bundnaiv, hvis jeg følger mig u-overvåget. Selvfølgelig holder både Facebook og Google øje med mig, og det samme gør de utallige cookies, som jeg støder på min vej, når jeg surfer på nettet.

Facebook og Google slader ikke …

Den seneste tid har budt på adskillige reklamer for skjorter, når jeg besøger hjemmesider med reklamer. Dette er helt sikkert afstedkommet af en annonce på Facebook, som jeg klikkede på. Et enkelt klik, og haps: så sad jeg i fælden. Jeg besigtigede den navy-blå skjorte, men forlod butikken uden at lægge en bestilling. Jeg handler helst lokalt i Svendborg.

Men lige så sikkert som amen i kirken, støder jeg altså ind i den ene webshop efter den anden, som sælger herreskjorter i forskellige farver, størrelser og beløb. Og ja, jeg har ligesom accepteret at jeg bliver overvåget. Men jeg forsøger at leve så skjult jeg nu en gang kan. Og hvis en app anklages for at være mere end almindelig nysgerrig, ville jeg aldrig installere skidtet.

Næ, jeg har det fint med Facebook, Google Maps, min fit app og hvad der ellers holder øje med mig. For de apps sladrer jo ikke, vel?

Det er fredag og vi skal en tur på nettet. Det handler i dag om PDF, noveller, hastighedsprøve, kalenderaftaler og fokus.

https://www.pdfgear.com/online-features: Endnu et site som forsøger t hjælpe os med PDF-udfordringer. Fx fra Word til PDF eller PDF til Word. Eller til JPG. Eller PNG. Eller …

https://www.libraryofshortstories.com: Læs noveller gratis på nettet. Ganske vist på engelsk, men alligevel …

https://www.speedtyper.dev: Hastighedsprøve for programmørnørder?

https://whati.me: Opret en kalenderaftale og send linket til vennerne. Ingen registrering er nødvendig.

https://www.daily.place: Fokusér – god weekend.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.