Fem tålmodige fredagslinks

Fem tålmodige fredagslinks

Tålmodigheden har stået sin prøve i over et år nu. Lige siden at Europa blev ramt af den frygtede corona, er vi dagligt blevet udsat for forskellige former for prøver. Ikke sådan i skoleforstand, hvor vi skulle dokumentere at gjort staves uden d, og at man gange to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.

Nej, det er en helt anden form for prøver, vi har været udsat for. Nemlig at skulle efterleve alle de restriktioner, som politikere og myndigheder har lagt ned over landet som en halvsvær dyne. Pladsen her er ikke fyldestgørende til at opridse de restriktioner, som altså har lammet børn, unge, voksne, ældre, dyr og virksomheder.

Men man kan roligt sige at vores tålmodighed har været sat på en hård prøve. I stedet for at blive ophidset over det, skal vi måske i stedet spørge os selv, om vi har lært noget af situationen. Er der nye vaner, der er værd at tage med os, når vi er kommet over på den anden side? Eller sagt på en anden måde: er vi blevet forskånet for dårlige vaner i perioden?

Sæt pris på din hverdag

Og måske har vi lært at sætte pris på ting, som vi før tog for givet. På min helt egen liste kan jeg da opridse muligheden for at tage i fitnesscentret og få lidt motion. Det har jeg virkelig savnet længe, hvilket kan ses på korpus. Men jeg har også fundet ud af, at film i virkeligheden ses bedst i biografen.

Og så er der jo musikken. Jo, jeg spiller musik hjemme på anlægget hver dag (næsten), men jeg har virkelig savnet at komme ud og høre ægte musikere trykke den af på scenen, mens man står tilbagelænet med en fadøl i det ene hjørne af spillestedet.

Og apropos fadøl: det er jo en hel befrielse at man igen kan komme ud og drikke kaffe eller øl på en cafe eller restaurant. Og glo på mennesker. Og være sammen med andre mennesker. Altså ikke nødvendigvis sammen som i sammen. Men i samvær med andre mennesker.

Så lad os fejre menneskeheden og dens samhørighed. Lad os konstatere at vi har været udsat på tålmodigheden i en lang periode, men at vi forhåbentlig snart kan trække vejret frit igen. Vi har trods alt ikke været underlagt krig, diktatur eller det der er værre. Lad os hylde friheden, og lad os støtte de brancher, som har været hårdt ramt i coronatiden.

Og så er det fredag. Igen har vores trofaste link-bidrager Martin Bo været på spil. Stor tak for dine bidrag, Martin Bo. I dag sender han os i favnen på øl, mere øl, fugle, krydderier og frø til haven.

https://peoplelikeus.dk: People Like Us handler om øl – specialøl!

https://www.sendflerekrydderier.dk: Send flere krydderier er en catering- og cafévirksomhed, der udspringer af Indvandrer Kvindecentret.

https://www.ale.dk: Vi hopper tilbage til øl-universet. Her kan du mænge dig med landets øl-entusiaster.

https://spirekassen.nu: Er du pjattet med blomster? Så tjek ind på Spirekassens hjemmeside og køb dine frø.

https://www.dof.dk: Vi slutter af i reden – fuglereden. Dansk Ornitologisk Forening byder på masser af info på hjemmesiden.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.