Fem svenske fredagslinks

Fem svenske fredagslinks

Nu må det stoppe! Der lever forvirrede mennesker overalt, også i Sverige, hvor nogen åbenbart finder det morsomt og givende at kaste sten ned på primært danske biler, der er på vej til og fra Ystad. Siden april 2021 er der anmeldt over 100 stenkast mod biler på motorvej E65 i Sverige. Med andre ord er der tale om over 100 mordforsøg på ganske få måneder.

Mordforsøg? Er det ikke at gå lidt over stregen, spørger nogen måske. Nix! Ikke fra mit synspunkt. En sten, der rammer en bil i fart, kan medføre så fatale ulykker, at menneskeliv er på spil. Det så vi alle sammen i 2016 på den fynske motorvej. Her blev en tysk familie på ferierejse ramt af en flise kastet fra en bro. Den tyske familie blev ulykkeligt ramt.

Hustruen døde, mens manden fik alvorlige kvæstelser. Sønnen slap med mindre fysiske skrammer. Ikke desto mindre er faderen invalideret og moderen død. Det er virkeligheden for den lille dreng, som skal leve resten af livet med disse ar på sjælen. Og mens en politi-indsats har været på sagen i alle årene, er det desværre ikke lykkedes at finde gerningsmanden.

Stenkast er mordforsøg

Men gerningsmanden er morder. Han har slået et andet menneske ihjel, og han har ødelagt livet for en lille dreng. Efter min mening en utilgivelig handling, som kun kan udmåle en streng straf, hvis gerningsmanden findes. Han eller hun skal stå til ansvar for denne forfærdelige handling.

Og det samme har jeg lyst til at sige til gerningsmændene i Sverige: stop med at kaste ting mod biler i fart. Få jeres tid til at gå med noget fornuftigt. Respekter andre menneskers liv, og stop i tide, før det går alvorligt galt.

I dag er det fredag, og vi skal surfe lidt på det store internet. Derfor agter jeg at sende dig videre til så spændende lande som Japan, Norge, Tjekkiet, Danmark og Himmerland ; – )

https://www.destinationhimmerland.dk: Her handler det om skønne Himmerland.

https://olympics.com: Og her handler det om Japan. Det er nemlig i dag, at OL starter op. Uden tilskuere. Skulle man overveje at aflyse sportsbegivenheden.

https://www.norge.no: Nettips.dk sender alle gode tanker til alle nordmænd i denne svære tid.

https://www.avast.com: Vi rejser straks videre til Tjekkiet, hvor Avast slår sine folder. Rygterne går på, at dette udmærkede antivirus produkt er på vej til at blive solgt til Norton.

https://www.5700summer.dk: Lad os slutte af her på Sydfyn. Svendborg summer af good vibes og musik, hvilket du kan se på hjemmesiden for 5700 Summer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.