Fem svævende fredagslinks

Fem svævende fredagslinks

Dronen er løs. Den flyver henover hovederne på os, og hvad der engang for få år siden kostede 75.000 kroner, kan i dag fås til en slik á 9.000 kroner. Øh… hvad? Det handler om de hersens relativt små dimser, der flyver rundt oppe i luften. Det er jo helt vildt, hvad man får for 9.000 kroner i dag.

Ikke fordi jeg har købt en drone. Men jeg kender én, som har, og det er da ret enestående, hvor meget sådan et flyvende apparat kan udrette af ting og sager. Det er nogle fantastiske optagelser den hiver hjem – endda i 4K, altså en virkelig sublim kvalitet, som man kun kan blive imponeret over.

Min gode ven kan altså flyve en tur, mens han bliver stående på jorden, og når videoklippene efterfølgende trækkes over på computeren, bliver man næsten lamslået over de gode optagelser. Og så er vi jo ved sagens kerne: går dette droneværk ud over privatlivets fred?

Flotte optagelser ved vandet

Nu er det således at min gode ven kører en tur ud til vandkanten på Sydfyn og tager de flotteste optagelser. Sydfyn er skønt – det bør du vide – og hvis du ikke har været her endnu, skal du straks afse nogle dage næste gang du holder ferie eller en forlænget weekend. Og vi er flinke.

Nå, tilbage til historien. Går det ud over privatlivets fred, hvis alle og enhver pludselig sender deres private droner op i luften? Ja, det gør det. Vi har for eksempel en dejlig lukket have, og her kan jeg godt finde på at sidde og drikke en iskold bajer en varm sommerdag. I fred og ro. Ikke engang min nabo ved, at jeg bare ligger dér og drikker øl.

Men pludselig kan en summen høres over mit hoved. Et apparat med fire små vinger kommer drønende ind over hovedet på mig, og her bliver jeg altså taget på fersk gerning: Bojsen ligger bare der og drikker kolde øl fra Refsvindinge Bryggeri. Skarnsknægt. Og nu er jeg i 7 sind.

Forarget eller pyt?

Skal jeg være forarget? Eller ligeglad? Og hvad med naboen, som godt kan lide at solbade topløs inde ved siden af? Skal hun fare i flint eller acceptere at vores samfund i højere grad præges af overvågning? Nå, lad os hellere snakke om fredagslinks.

I dag bringer jeg 5 links som er sendt af sted til mig fra en trofast læser, Martin Bo. Han har valgt at nøjes med selve de 5 links, hvorefter jeg selv har fået lov at knytte kommentarer til hjemmesiderne. Så det vil jeg forsøge at gøre. Tak for links, Martin Bo.

I dag får du fine links til gratis programmer. Du får for eksempel fingrene i et gratis videoredigeringsprogram eller et gratis program, som kan holde øje med din harddisk. Eller hvad med at bygge din egen raket? Klik dig videre og få én på opleveren.

www.openshot.org: Her får du et gratis program til videoredigering. Programmet hedder OpenShot Video Editor og kan hentes ned til Windows, Linux og Mac.

https://silentdevelopment.blogspot.dk/2016/12/image-to-zx-spec-200-released.html: Endnu et gratis program. Dette hedder Image To ZX Spec 2.0.0 og det handler også om foto og video.

www.rocketbuilder.com: Dette her er ikke gratis. Hvis du har 109 millioner dollars og derover, kan du få en finger med i spillet, når en raket skal bygges. Du kan ikke betale med Dankort.

www.startmenux.com: Starmenu X er et lille, fikst program, der hjælper dig med at skræddersy startmenuen i Windows. Du kan få en gratis version, eller du kan købe en PRO-version til cirka 73 kroner.

http://hddguardian.codeplex.com: HDD Guardian er et stykke software, som holder øje med din harddisk på computeren. Den klarer både de gamle harddiske og de nyere SSD harddiske.

Læs også

3 Comments

  1. Allan F

    HDD Guardian er en glimrende erstatning for betalingsprogrammet Hard Disk Sentinel, som har været et must på mine computere med SSD. Det er altid godt med et gratis alternativ – især når det er alt tilstrækkeligt til opgaven. Thumbs up for Open Source konceptet.

    Droner. Oh yes…drengen i mit efterhånden godt brugte skrog har vilde drømme om “so ein ding”. Selvfølgeligt har jeg som evigt legebarn overvejet alle “fy-mulighederne”, men da jeg i forvejen har et par el-styrede helikoptere, da er det ikke helt nyt for mig, at man nemt kan komme til at genere sine naboer, der i værste fald kan føle sig chikanerede. Den slags legetøj har størst berettigelse på større områder uden tæt bebyggelse. Geez, det er da ikke helt vildt at kaste 9k efter et stykke legetøj, man kan fornøjes med i år fremover. Den er jeg tændt på.

    StartmenuX har jeg brugt i mange år, og der er ikke den store forskel på den gratis version og betalingsversionen. Imidlertid har jeg valgt at købe programmet, da udvikleren har brugt og stadigt bruger en stor del af sin tid på at videreudvikle det – samt at lave nye alternative startmenuer. Denis Nazarenko, hedder skaberen af Start MenuX m. fl., og han skal jo også have en indkomst af en art, vil jeg mene. Nuvel i første omgang kan man jo prøve produktet, som i øvrigt var lidt af en resoursesluger, før vi fik så stærk hardware som nu.

    Reply
  2. Allan Bojsen

    Tak for input, Allan. Ja, open source er respektindgydende, og jeg bliver altid imponeret over folks hjælpsomhed. Dette gælder inden for software til computere, og det gælder også inden for support til systemer som WordPress og Joomla.

    Igen og igen oplever jeg folk, som af et godt hjerte hjælper andre videre, uden at penge skal blandes ind i det. Jeg selv er begyndt at overføre en donation til tiltag, som på papiret er gratis men som fortjener lidt økonomisk støtte, så det fortsætter. Wikipedia er ét eksempel. Udviklere af nyttige plugins til WordPress et andet.

    Hav en fremragende søndag 🙂

    Reply
  3. Allan

    Jeg beklager den sene response, men jeg har været på farten. Jeg er ganske enig i, at man kan gøre en del for frivillige tiltag – som for eks “frede” sites, som er til almén nytte i sin adblocker, tillade Statcounter og donére en skilling i ny og næ. Vi må alle “feede” det frivillige initiativ og huske, at ønske hinanden en god weekend i ny og næ. Det varmer altid.

    PS. Forresten, Tak for at stille nettips.dk til rådighed for folket, Allan Bojsen. Thummbs up til det fynske også 🙂

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.