Fem susende fredagslinks

Fem susende fredagslinks

Hjemmeværnet er lige stukket til søs. Så er du informeret om det! De har lettet anker fra Svendborg Havn, og 3 styks soldaterfarvede fartøjer har forladt Svendborg via Svendborgsund. Hvor de skulle hen? Aner det ikke, men folkene var klar.

Og det handler det i høj grad om at være. Altså klar. Hvis du vil opnå det, du stiler efter, er du nødt til at være klar. Og det er vel det, som livet handler om: at nå det man gerne vil nå. En fantastisk kaptajn kunne i ugens løb erklære at han er ved at lægge til kaj efter et berigende liv, især på søen.

Sygdom gør at han er døende. Faktisk ved han ikke hvor lang tid han har igen, men formentlig ikke særlig længe. Men han har gjort det, som vi alle burde gøre: han har udlevet drømme og taget på eventyr, som mange af os kun drømmer om at gøre. Han er hoppet ud i oplevelserne – på godt og ondt.

Risko: noget kan gå galt

Sådan er det jo når man kaster sig ud i noget nyt. Der er altid risiko for at det kan gå galt. Men oftest går det godt, og skulle det gå galt, må man forsøge at komme tørskoet i land på bedste vis. Mange af os går med livrem og seler, og vi afholder os fra at gøre ting, som vi har lyst til – fordi vi risikerer at det går galt.

Risikerer! Smag lige på ordet. Hvis du er sikker på at det går galt, skal du ikke foretage handlingen. Men hvis chancen for at det går godt er til stede, er det så ikke det du skal gøre? Kaste dig ud i eventyret og se om isen bærer?

Den aftrædende kaptajn har min dybeste respekt. Ham kan vi alle lære meget af.

Og lærdom er der masser af på nettet. Denne fredag slæber dig hen på hjemmesider, som handler om facilitering – altså det som man i gamle dage måske kaldte for mødeledelse. Vi skal også se på hjemmesider, som handler om gratis software, den danske musiker Bisse, suspekte anmeldelser og tips til din næste præsentation.

www.metteullersted.dk: Mette Ullersted driver virksomheden Playmaker, som holder til i Spinderihallerne i Vejle. I øvrigt et pragtfuldt sted, som jeg synes du skal besøge ved lejlighed.

www.facebook.com/bisseminven: For første gang får en Facebookside berømmelse her. Men Bisse er et musikalsk kæmpetalent, som fortjener al den medvind han kan få.

www.trustpilot.dk: Dette danske site har været i modvind på det seneste. Stedet er et sted, hvor almindelige danskere kan anmelde sites på nettet, men fusk har været inde over Trustpilots renommé. Status? Aner det ikke …

På Sparpedia.dk kan du finde hundredvis af rabatkoder til danskernes yndlingsbutikker. Du kan f.eks. spare 15% på modetøj med en rabatkode til Asos

www.presentationmagazine.com: I ugens løb underviste jeg 2 gange. Jeg holdt 2 kurser i SEO i Svendborg og i Vejle. Her anvendte jeg PowerPoint som præsentationssoftware. På linket får du masser af tips til din næste præsentation, blandt andet gratis skabeloner.

www.techsupportalert.com: Jeg faldt over dette site, som byder på ideer til gratis programmer. Gratis software kan vi alle lide. Husk at installere med forsigtighed, fordi farerne lurer rundt hjørnet. Husk i al fald at have dit antivirus opdateret og slået til.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.